Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πωλητές λαϊκών αγορών κατά δημάρχων που ζητούν το κλείσιμό τους

Πρόταση συνεργασίας από τους πωλητές προς την τοπική αυτοδιοίκηση

Τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στις λαϊκές.

Ασκώντας σε ανακοίνωσή τους, κριτική αρχικά σε δημάρχους που ζητούν το κλείσιμο λαϊκών αγορών, καλούν τους «τοπικούς άρχοντες» σε συζήτηση ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα οι λαϊκές αγορές.

Στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, αναφέρεται αναλυτικά:

«Είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργη η επιμονή ορισμένων δημάρχων για να κλείσουν οι λαϊκές αγορές του χώρου ευθύνης τους. Λειτουργώντας ως εισαγγελείς προτείνουν, αν μη τι άλλο, εξοντωτικές ποινές τόσο για τους εργαζόμενους στις λαϊκές αγορές, όσο και για το καταναλωτικό κοινό.

Αρχικά ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που ζητούσε να κλείσουν οι λαϊκές αγορές.

Από τους πρώτους έκλεισε τις λαϊκές αγορές της περιοχής του ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης. Στη συνέχεια τις άνοιξε, όχι με το 50 % των πωλητών, αλλά με το 30 %. Προφανώς στις Σέρρες δε διαθέτουν τον χώρο για να γίνουν οι λαϊκές αγορές, άσχετα αν τις τελευταίες εβδομάδες στην πόλη των Σερρών οι πάγκοι έχουν απόσταση άνω το 20 μέτρων! Να επισημάνουμε πως στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν ακόμη περιοχές που οι λαϊκές αγορές σταμάτησαν αναίτια να λειτουργούν.

Και πλέον έχουμε τον δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου να ζητά να κλείσει η λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο.

Όλοι αυτοί οι δήμαρχοι αποτελούν κακά παραδείγματα, τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα, για τους συναδέλφους τους. Αντί να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς προτιμούν να οδηγούνται σε λογικές πονάει χέρι - κόψει χέρι. Πρόκειται για μία ανεύθυνη στάση, που ελπίζουμε να μην την ακολουθούν και σε άλλους τομείς της διοίκησης τους. Όπως και να έχει όλους μας κρίνει ο λαός.

Ωστόσο το ζήτημα είναι τι κάνουμε τώρα. Εμείς για μία ακόμη φορά τους καλούμε μέσω των θεσμικών τους οργάνων να συζητήσουμε. Μπορούν για παράδειγμα να μας διαθέσουν προσωπικό από τη δημοτική αστυνομία, τους δημοτικούς υπαλλήλους ακόμη και εθελοντές προκειμένου να βοηθούν στο να υπάρχει καλύτερος συντονισμός στις λαϊκές αγορές; Έχουν κάποια πρόταση ή ιδέα προκειμένου να λειτουργήσουν καλύτερα οι λαϊκές αγορές;

Ελπίζουμε λοιπόν να αφήσουν κατά μέρος τις περίεργες συμπεριφορές και να συνεργαστούν. Είναι η μόνη λύση για το καλό όλων και πάνω από όλα των καταναλωτών.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, (τηλ. 6930 379 552)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ