Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα περιστατικά πυροβολισμών Τούρκων στον Έβρο

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο

Συνέχεια στις προκλήσεις στους στον Έβρο με δύο νέα περιστατικά πυροβολισμών έδωσαν οι Τούρκοι, την Τρίτη και σήμερα, Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 8 το βράδυ της Τρίτης κοντά στο χωριό Μαράσια. Στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που συμμετείχαν σε ενέδρα σε χέρσο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς, που ενημέρωσαν την ηγεσία τους.

Τις απογευματινές ώρες σήμερα νέο, παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο χωριό Τυχερό. Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν Τούρκοι αστυνομικοί που άνοιξαν πυρ στον αέρα, ενώ περιπολούσαν με βάρκα κατά μήκος του ποταμού.

Αντίστοιχα επεισόδια κατά μήκος της συνοριογραμμής είχαν προηγηθεί τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης. Και τότε τα μέλη δύο πλωτών περιπόλων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής είχαν πυροβολήσει στον αέρα κοντά στο χωριό Τυχερό.

Την Τρίτη την περιοχή επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης
Στις 11.00 το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα η τελετή ορκωμοσίας - Παρών θα είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ
Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης