Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνωστισμός χωρίς μέτρα προστασίας έξω από την Υπηρεσία Ασύλου (VIDEO)

Χάος έξω από την υπηρεσία ασύλου

Σε πλήρη λειτουργία επανήλθε σήμερα, Δευτέρα, η Υπηρεσία Ασύλου και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από πρόσφυγες και μετανάστες που συγκεντρώθηκαν έξω από το κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, για να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους.

Μπορεί το υπουργείο Μετανάστευσης να είχε ενημερώσει ότι για την αποφυγή συγχρωτισμού του προσωπικού θα εφαρμόζεται η προσέλευση στους χώρους εργασίας του 50% των εργαζομένων και ταυτόχρονα θα γίνεται χρήση των δυνατοτήτων τηλεργασίας, ωστόσο, το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε εντός του κτηρίου όπου στεγάζεται η Υπηρεσία, αλλά έξω από αυτό, όπως δείχνουν οι αποκλειστικές εικόνες που μετέδωσε η εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.  

Το υπουργείο είχε δώσει σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ υπήρχε σύσταση για χρήση μάσκας κατά την είσοδο στους χώρους της Υπηρεσίας Ασύλου, κάτι που, όπως φαίνεται και στις εικόνες, δεν τηρήθηκε, όπως και η σύσταση για τις αποστάσεις ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότη Μηταράκη, παρατείνεται, από την ημερομηνία λήξης τους και για έξι μήνες, η ισχύς των αδειών διαμονής, καθώς και των δελτίων αιτούντων διεθνή προστασία. Με αυτόν τον τρόπο, ο στόχος είναι να αποφευχθεί η διοικητική επιβάρυνση της Υπηρεσίας και να διασφαλιστεί η εύρυθμη επαναλειτουργία της.

Αυτά εντός, γιατί εκτός, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της Υπηρεσίας δημιουργήθηκε μια επικίνδυνη κατάσταση, εν μέσω πανδημίας.

Πηγή: newpost

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους