Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μετανάστες έσπασαν την καραντίνα και έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο Κρανίδι

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 150 άτομα

Μετανάστες που διαμένουν στη δομή στο Κρανίδι έσπασαν την καραντίνα και πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας. Επι ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ καταστηματάρχες κλείνουν εσπευσμένα τα μαγαζιά τους για τον φόβο επεισοδίων.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι «πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Κρανίδι Αργολίδας οι μετανάστες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας" στο Πόρτο Χέλι». Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 150 άτομα τα οποία είχαν πανό που έγραφε "Galaxy no corona" και κατευθύνθηκαν με τη συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας προς το Κρανίδι.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδος Γιάννης Γεωργόπουλος ανέφερε σε δήλωσή του: «Έχουμε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές και τον κ. Περιφερειάρχη για την εν εξελίξει πορεία των μεταναστών. Πιέζουμε εντατικά να εφαρμοστεί, αυτή τη φορά τουλάχιστον, η ΚΥΑ για αυστηρό περιορισμό μετακίνησης των μεταναστών μόνο εντός του ξενοδοχείου».

Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την υγεία τους καθώς μετανάστες της δομής έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ενώ τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη δομή, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη επιβλήθηκε στη συγκεκριμένη δομή νέα 14ημερη καραντίνα, μετά από διαπίστωση ότι βρέθηκαν τρία θετικά δείγματα σε αυτήν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας