Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιστολή διαμαρτυρίας από παραγωγούς σε λαϊκές για τη συνέχιση των μέτρων

Ζητούν άρση της συμμετοχή του 50% - 50% ανά κλάδο Παραγωγών και Επαγγελματιών και κενό μεταξύ των πάγκων 1 μέτρο

Με επιστολή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι τα μέτρα για τις λαϊκές αγορές παρατείνονται έως τις 7 Ιουνίου.

Έτσι θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή για 50% ανά κλάδο παραγωγών και με κενό 3 μέτρων ανά πάγκο, μέτρα που όπως αναφέρουν δημιουργούν πολλά προβλήματα ειδικά σε μία περίοδο που «παράγονται ευπαθή προϊόντα που πρέπει να διατίθενται άμεσα γιατί αλλιώς καταστρέφονται και πετιούνται κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, λαχανικά κτλ».

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

Κύριε Υπουργέ,

με έκπληξη διαβάσαμε το ΦΕΚ Β’ 2087 31/05/2020, ότι για τις Λαϊκές Αγορές παρατείνονται τα μέτρα έως 7 Ιουνίου 2020.

Η συμμετοχή του 50% ανά κλάδο Παραγωγών και Επαγγελματιών δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε συνάρτηση δε με το ΚΕΝΟ 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων καθιστά την λειτουργία των Λαϊκών Αγορών ειδικά στην ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ, με Ελλείψεις Προϊόντων και Απαγόρευση Δραστηριοποίησης καθημερινά μεγάλου αριθμού Παραγωγών στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΡΗΤΗ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ .

Είμαστε στην εποχή που παράγονται ευπαθή προϊόντα που πρέπει να διατίθενται άμεσα γιατί αλλιώς καταστρέφονται και πετιούνται κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, λαχανικά κλπ, βρίσκονται στην κορύφωση της παραγωγής και πρέπει οι Παραγωγοί να μπορούν καθημερινά να τα διαθέτουν στις Λαϊκές Αγορές.

Την Απόφαση αυτή ΦΕΚ 2087 αλλάξτε την ΧΤΕΣ, άρετε την συμμετοχή του 50% - 50% ανά κλάδο Παραγωγών και Επαγγελματιών και ορίστε το κενό μεταξύ των πάγκων σε 1 μέτρο.

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να δράσετε άμεσα, ώστε να επιστρέψουν οι Λαϊκές Αγορές στην Κανονικότητα και να ΣΩΘΟΥΝ οι Καλλιέργειες τα Παραγόμενα Προϊόντα και η Αγροτική Οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος υγειονομική «βόμβα» 10 ετών – Πάνω από τον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)
Συνεργεία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου καθάρισαν μέρος της τεράστιας παράνομης χωματερής πάνω από τον Περιφερειακό
Θεσσαλονίκη: Τέλος υγειονομική «βόμβα» 10 ετών – Πάνω από τον Περιφερειακό (ΦΩΤΟ)