Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συμβουλές του δήμου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού το οποίο εξέδωσε η ΕΜΥ

Συμβουλές προς τους πολίτες σχετικά με την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται αυτές τις μέρες, δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της Ε.Μ.Υ. ,που ισχύει από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 21-06-2020 μέχρι και την Τετάρτη 24-06-2020, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για τα ακόλουθα:

• Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο, τη ραγδαία βροχόπτωση ή χαλαζόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

• Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική Υπηρεσία κλπ και ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

• Αποφύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

• Μεταβάλλετε το πρόγραμμα των μετακινήσεών σας, ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

• Αν πρόκειται να μετακινηθείτε, ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.

• Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Το δελτίο της ΕΜΥ

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού το οποίο εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιεί για μεταβολή του καιρού και για έντονα καιρικά φαινόμενα αρχής γενομένης από χθες, Κυριακή 21 Ιουνίου, μέχρι και την Τετάρτη. Αναλυτικά, η ΕΜΥ αναφέρει:

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Κυριακή (21-06-2020) από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (21-06-2020) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.

2. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ (22-06-2020) και την ΤΡΙΤΗ (23-06-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

3. Την ΤΕΤΑΡΤΗ (24-06-2020) η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ