Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νίκος Αλέφαντος: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο - Το χειροκρότημα

Συγγενείς, φίλοι και φίλαθλοι αποχαιρέτησαν τον Έλληνα προπονητή

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Νίκο Αλέφαντο στην κηδεία που έγινε σήμερα το μεσημέρι (13:00),μέσα σε μία έντονη φορτισμένη ατμόσφαιρα, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

 Η σωρός του, που ήταν σκεπασμένη με την ερυθρόλευκη σημαία, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00, όπου συγγενείς, φίλοι και φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία για το τελευταίο αντίο στον Έλληνα προπονητή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 81 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή.

kideia-alefantos.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=Jf-p7GC5eR0 https://www.youtube.com/watch?v=DM344rmQwIo

Γεννημένος στις 3 Γενάρη του 1939 ο Αλέφαντος μεγάλωσε στα Εξάρχεια και πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στον Αστέρα Εξαρχείων. Ακολούθως αγωνίστηκε σε ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης),Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Η προπονητική του καριέρα έχει συνδυαστεί με τον Ολυμπιακό, ξεκίνησε όμως από τον Αστέρα Εξαρχείων κι εν συνεχεία πέρασε από δεκάδες ομάδες. Εργάστηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), αλλά και στους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α' Εθνική πέρασε από τους πάγκους των ΟΦΗ, Καστοριάς, Παναχαϊκής, Ιωνικού, Δόξας Δράμας, Κορίνθου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτικής κι Εθνικού Αστέρα.

Πηγή φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ,

βίντεο: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα
«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»
Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα