Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έφτασαν τα πρώτα αεροπλάνα στη Σκιάθο - Σε τεστ ελέγχου οι τουρίστες

Προσγειώθηκαν ήδη δύο Airbus γεμάτα από ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους

Οι πρώτες αφίξεις αεροσκαφών με τουρίστες από χώρες του εξωτερικού είναι γεγονός για την Σκιάθο, αφού στον διεθνή αερολιμένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» προσγειώθηκαν ήδη δύο Airbus γεμάτα από ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Το πρώτο αεροσκάφος, ένα Airbus 320 της AirSerbia, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου προερχόμενο από το Βελιγράδι υπό το χειροκρότημα πολύ κόσμου και αφού το αεροπλάνο πέρασε κάτω από ασπίδα νερού - καλωσορίσματος που είχαν σχηματίσει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Στο αεροσκάφος της ΑirSerbia επέβαιναν 144 Σέρβοι τουρίστες, τους οποίους συνοδεύουν στο νησί του Παπαδιαμάντη και 23 Σέρβοι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων Ενημέρωσης της χώρας τους, προσκεκλημένοι από tour operators για να γνωρίσουν το νησί.

Λίγα λεπτά αργότερα προσγειώθηκε και δεύτερο Airbus 320, αυτή τη φορά της «Condor» προερχόμενο από το Ντύσελντορφ της Γερμανίας με 172 επιβάτες για διακοπές στην Σκιάθο. Και σε αυτή την άφιξη η υποδοχή ήταν ανάλογη, αφού το γερμανικό αεροσκάφος πέρασε κάτω από υδάτινη ασπίδα υποδοχής. Όλοι οι επιβάτες εμφανίζονταν στις σκάλες των αεροσκαφών με μάσκες στο πρόσωπό τους και στη συνέχεια υποβάλονταν δειγματοληπτικά σε τεστ και συμπλήρωναν τα σχετικά έντυπα διαμονής με όλα τα στοιχεία τους.

Στη Σκιάθο, οι αφίξεις αεροσκαφών τις επόμενες ώρες και ημέρες θα πολλαπλασιαστούν και αναμένονται νέες πτήσεις τσάρτερς τριών αεροσκαφών από Γερμανία, και από ένα αεροσκάφος από Ρουμανία, Αυστρία και Πολωνία. Τα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού πρόκειται να ανοίξουν ως τις 15 Ιουλίου, αναλόγως με την τουριστική κίνηση που θα παρουσιαστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ