Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Χτύπησαν» 3.000 κεραυνοί – Χαλάζι και φωτιά στη Χαλκιδική (VIDEO)

Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 3000 κεραυνούς

Έντονη κακοκαιρία έπληξε χθες Τρίτη, περιοχές  της Βόρειας Ελλάδας, όπως για παράδειγμα, την Χαλκιδική, Κοζάνη και Ιωάννινα, ενώ καταγράφηκαν περίπου 3000 κεραυνοί.

Έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν το βράδυ σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής, με ισχυρή καταιγίδα να έχει πλήξει το πρώτο πόδι. 

Μάλιστα, ο Δήμος Νέας Προποντίδας εξέδωσε ανακοίνωση με έκκληση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σας ενημερώνουμε ότι από την Πολιτική Προστασία γίνεται έκκληση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων δεδομένων των έντονων καιρικών φαινομένων, που επικρατούν».

Με ανακοίνωσή της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η έκκληση επεκτείνεται και για το Δήμο Κασσάνδρας. «Λόγω των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων και των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν αυτή τη στιγμή, παρακαλούνται οι κάτοικοι του δήμου Κασσάνδρας και δήμου Προποντίδας της Π.Ε. Χαλκιδικής, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις»

Ενδεικτικό της έντασης της καταιγίδας είναι και το video που δημοσιεύει το xalkidiki politiki:

Δείτε βίντεο από την καταιγίδα στη Χαλκιδική. 

 

https://www.facebook.com/politikixalkidiki/posts/1708257999324816

 

https://www.facebook.com/sakis.paixtis/videos/10220850959498189/

 

https://www.facebook.com/sakis.paixtis/videos/10220850957378136/

 

Σύμφωνα με το newsit άλλωστε κεραυνός προκάλεσε φωτιά σε σπίτι στην περιοχή.

Δείτε την φωτογραφία

xalkidiki8-1-1536x1152.jpg

 

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Κοζάνη με αποτέλεσμα να γίνουν καταστροφές στις καλλιέργειες της περιοχής.

 

 

Μπουρίνι με δυνατό αέρα και χαλάζι ξέσπασε χθες το απόγευμα στην επαρχία Φαρσάλων. Σημειώθηκαν καταστροφές σε καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας.

 

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε μεταξύ άλλων, στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες και στη Δράμα, χωρίς να χρειαστεί να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Χαλάζι έπεσε και στα Ιωάννινα.

Καταγράφηκαν περίπου 3.000 κεραυνοί την Τρίτη 

Όπως αναφέρει το Meteo.gr βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στα ηπειρωτικά της χώρας την Τρίτη 25/08. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περίπου 3000 κεραυνούς, την γεωγραφική κατανομή των οποίων μπορείτε να δείτε στο σχετικό χάρτη.

zeus_masked_gr2.png

 

Οι μετεωρολογικοί δορυφόροι παρέχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες και βοηθούν στην παρακολούθηση των μετεωρολογικών φαινομένων. Στην εικόνα που ακολουθεί φαίνονται οι νεφικοί σχηματισμοί πάνω από τη χώρα μας στις 19:10 το απόγευμα, όπως καταγράφηκαν από τον Ευρωπαϊκό Μετεωρολογικό Δορυφόρο Meteosat-10. Με κόκκινες αποχρώσεις παρουσιάζονται οι κορυφές των υψηλότερων νεφών. Χρησιμοποιώντας ειδικευμένους αλγόριθμούς υπολογίστηκε ότι αυτές οι κορυφές ξεπέρασαν σε ύψος τα 12 χιλιόμετρα.

msg3-vis_sharpened_ir-greece_rss1.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ