Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τουλάχιστον 10 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν τουλάχιστον δέκα εργαζόμενοι, σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά. Μάλιστα, σύμφωνα με το etnnos.gr, οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Μετά από αυτό, το εργοστάσιο προχώρησε στην απαραίτητη απολύμανση όλων των χώρων.

Υπενθυμίζεται ότι βαρύτατο είναι το πλήγμα και στη Γουμένισσα, καθώς σύμφωνα με το eidisis.gr, σε συνέχεια των δυο κρουσμάτων  της περασμένης εβδομάδας που αφορούσαν εργαζόμενους σε κονσερβοποιία της Πέλλας, από τον έλεγχο δειγμάτων  άλλων 15 εργαζομένων στην ίδια βιομηχανία, κατοίκων της Γουμένισσας και της Γρίβας βρέθηκαν 11 θετικοί στο ιό.

Στο εν λόγω εργοστάσιο εργάζονται πολλοί κάτοικοι της Γουμένισσας και της Γρίβας και μάλιστα πηγαινοέρχονται με λεωφορείο. Απομένει ο έλεγχος άλλων 15 εργαζομένων και ήδη μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης έδωσαν δείγματα στο Νοσοκομείο Γουμένισσας οι πέντε. Οι άλλοι 10 αναζητούνται και το ανησυχητικό είναι μέχρι τώρα όλοι αυτοί ζούσαν κανονικά χωρίς πρόσθετα μέτρα προστασίας. Ενώ και τώρα ακόμη ορισμένοι δεν δείχνουν να έχουν κατανοήσει το μέγεθος της απειλής.

Στο εργοστάσιο της Πέλλας τα κρούσματα συνολικά είναι μέχρι τώρα 30 (προφανώς αφορούν σε πολίτες του γειτονικού νομού, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εμφανίζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων).

Όπως είναι ευνόητο τα 11 τωρινά συν δυο την περασμένη εβδομάδα κρούσματα καθώς και όσα αναμένονται μετά τον έλεγχο δειγμάτων των εναπομεινάντων 15 εργαζομένων έχουν προκαλέσει πανικό στη Γουμένισσα και θεωρείται πολύ πιθανό να ληφθούν έκτακτα μέτρα προστασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ιστορικός Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη «σημασία της ιστορικής μνήμης σήμερα και στο...
Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων