Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαρδαλιάς για «Ιανό»: Το επόμενο 9ωρο είναι κρίσιμο

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον συνεχή συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός». Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πριν από λίγο ότι παραμένει σε απόλυτη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός, πρόσθεσε ότι «ήταν μια δύσκολη βραδιά για τα νησιά του Ιονίου, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τόνισε ότι το επόμενο 9ωρο είναι κρίσιμο για την περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν διακοπές ρεύματος και στα τρία νησιά και γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Συνεχίζεται η μάχη στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά, το φαινόμενο παραμένει στην περιοχή το επόμενο 9ωρο, είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ανέφερε ότι ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά με την ίδια ισχύ για 6 με 9 ώρες, και στη συνέχεια, εξασθενημένος θα αρχίσει να κινείται νότια και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι ένα κομμάτι του «Ιανού» κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να συναντήσει ένα μελτέμι, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και ισχυρότατες καταιγίδες.

Αυτό το νέο μέτωπο αναμένεται να πλήξει την κεντρική Ελλάδα από το μεσημέρι – απόγευμα και μετά να πλήξει περιοχές στη νότια Θεσσαλία και την ανατολική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, σε πολλούς νομούς της Στερεάς και φτάνοντας πιθανώς και έως τη Βόρεια Εύβοια. Οι περιοχές αυτές, όπως είπε, αναμένεται να δεχθούν από το απόγευμα και μετά μεγάλο όγκο νερού.

Φαίνεται πως το νέο μέτωπο θα κινηθεί νότια και ανατολικά και μπορεί να επηρεάσει το Σάββατο περιοχές όπως την Κόρινθο και την Αττική, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα για την Αττική, είπε πως θα αρχίσει να επηρεάζεται από αργά απόψε, όχι σε επίπεδο κυκλώνα αλλά από το καινούριο μέτωπο.

Πηγή: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες
Ορίστηκαν με απόφαση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες