Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι βρέθηκε στη "γιάφκα" στο Κουκάκι και στις οικίες των συλληφθέντων (ΦΩΤΟ)

Τι εξετάζεται

Ανακοίνωση σχετικά με το τι έχει βρεθεί από τις μέχρι τώρα έρευνες και κατασχεθεί σε αποθήκη στο Κουκάκι καθώς και σε οικίες συλληφθέντων, εξέδωσε η αστυνομία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23-09-2020.

Η ανακοίνωση

Σε συνέχεια προηγούμενης Ανακοίνωσης σχετικά με επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

-Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι:

(7) κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα),

(14) κοινοί πυροκροτητές, (2) ηλεκτρικοί πυροκροτητές, (2) πυροκροτητές Nonel, (1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ).

-Στις οικίες των συλληφθέντων:

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και (2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης - συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία 7 χρόνια.

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

 

eurimata001.jpg

 

eurimata002.jpg
eurimata003.jpg

 

eurimata004.jpg
eurimata005.jpg
eurimata006.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας