Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σοκ στο Βόλο: Πέθανε διάσημος καρδιολόγος και πατέρας 2 παιδιών

Το Ιατρικό του έργο και δράση με τα κοινά

Εντονα πολιτικοποιημένος στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και μπροστάρης στις προσπάθειες δημιουργίας αιμοδυναμικού κέντρου στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου ήταν ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Αλέξανδρος Δούρας, που βρέθηκε αργά χθες βράδυ απαγχονισμένος στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον καρδιολόγο βρήκε η πρώην σύζυγός του όταν γύρω στις 22.30, ανήσυχη επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις της, τον αναζήτησε στο σπίτι του και τον βρήκε κρεμασμένο με καλώδιο από σωλήνα του καλοριφέρ.

Οπως μεταδίδει ο taxydromos.gr, επικαλούμενος καλά πληροφορημένες πηγές, ο θάνατός του φέρεται να οφείλεται σε αυτοκτονία καθώς ο αγαπητός σε όλους καρδιολόγος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτόν τον λόγο είχε πάρει αναρρωτική άδεια από το νοσοκομείο.

Ιατρικό έργο και δράση με τα κοινά

Ο θάνατος, που αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε αυτοκτονία, του αγαπητού σε όλους καρδιολόγου βύθισε σε βαρύ πένθος την ιατρική κοινότητα αλλά και πλήθος πολιτών, οι οποίοι τον γνώριζαν από το σπουδαίο ιατρικό του έργο αλλά και την έντονη δράση του με τα κοινά.

Οπως σημειώνει ο taxydromos.gr, ο Αλέξανδρος Δούρας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών. Εγινε διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής πριν πέντε χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Καρδιολογική αναβαθμίστηκε σημαντικά με αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο να καταστεί σημαντικό Καρδιολογικό Κέντρο.

Χάρη στις άοκνες προσπάθειές του λειτουργεί κέντρο εμφύτευσης μονίμων βηματοδοτών.

Εντονα πολιτικοποιημένος

Ηταν επίσης μπροστάρης στη δημιουργία αιμοδυναμικού κέντρου στο Αχιλλοπούλειο, έργο το οποίο βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να ανακουφίσει εκατοντάδες καρδιοπαθείς που μέχρι σήμερα για μια στεφανιογραφία ξενιτεύονται εκτός Νομού.

Εντονα πολιτικοποιημένος στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ήταν στις αρχές του 2000 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Δημοκρατικής Συνεργασίας στον δήμο Βόλου με υποψήφιο δήμαρχο τον Απ. Φοινικόπουλο.

Δημοτικός σύμβουλος εκλέχθηκε με τους Δρόμους Συνεργασίας με επικεφαλής τον Μαργαρίτη Πατσιαντά, και επίσης ήταν ενεργό στέλεχος της παράταξης Μαζί για τον Βόλο.

Πατέρας δύο παιδιών

Στο νοσοκομείο εργάζονταν αρχικά ως ειδικευόμενος και έπειτα ως ειδικός από τη δεκαετία του 1990.

Για πολλά χρόνια επίσης διατέλεσε μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Αχιλλοπούλειου.

Ηταν πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ