Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επιχείρηση διάσωσης αρκούδας που παγιδεύτηκε σε συρμάτινη θηλιά

Η αρκούδα μεταφέρθηκε στο δημοτικό δάσος της Τοπικής κοινότητας Κλαδορράχης, όπου της τοποθέτησε ειδικό ραδιοκολάρο

Αρκούδα 250 κιλών παγιδεύτηκε σε παράνομη συρμάτινη θηλιά που χρησιμοποιείται- κυρίως- για παγίδευση αγριογούρουνων, δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Κλεινών του δήμου Φλώρινας. Το μεγαλόσωμο ζώο εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Ομάδες Άμεσης Επέμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του LIFE AMYBEAR.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας, εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την άγρια ζωή και φύση «Καλλιστώ», κτηνίατρος της Π.Ε. Φλώρινας και μέλη της ΚΟΜΑΘ, μετέβησαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε η αρκούδα και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 10 ετών.

«Η αρκούδα ήταν παγιδευμένη σε αυτοσχέδια συρμάτινη θηλιά η οποία χρησιμοποιείται για την παγίδευση αγριογούρουνων, τακτική που είναι απαγορευμένη. Βρισκόταν δε, κοντά σε πολυσύχναστο δρόμο και σε χωράφια με καλαμπόκια. Το ζώο ναρκώθηκε και έλαβε ιατρική φροντίδα καθώς έφερε τραύμα στο πόδι από τη θηλιά» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Καλλιστώ» Γιώργος Θεοδωρίδης.

Η αρκούδα μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο δημοτικό δάσος της Τοπικής κοινότητας Κλαδορράχης ενώ ο εκπρόσωπος της «Καλλιστώ» Γιάννης Τσακνάκης της τοποθέτησε ειδικό ραδιοκολάρο και παρέμεινε στον χώρο μαζί με τον κτηνίατρο, μέχρι η αρκούδα να ξυπνήσει και να αρχίσει να κινείται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ