Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητρόπουλος: Θα καταργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας λόγω τηλεργασίας

Θα πληγούν πιο πολύ οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι και εκείνοι που έχουν χαμηλή εξειδίκευση

Μαζική κατάργηση μονίμων θέσεων απασχόλησης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τα προσεχή χρόνια, λόγω της τηλεργασίας, προέβλεψε μιλώντας στον FOCUS FM και στη Δέσποινα Μποτίτση ο γνωστός νομικός-εργατολόγος και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, θα πληγούν πιο πολύ οι ανειδίκευτοι εργαζόμενοι και εκείνοι που έχουν χαμηλή εξειδίκευση. Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για "στροφή σε κάποιες ξεχωριστές ειδικότητες που αφορούν την απολύμανση, την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, την ψηφιακή ενημέρωση πελατών". Στις λόγω ειδικότητες, όπως σημείωσε, έχει δοθεί μεγάλη έμφαση ενώ υπογράμμισε ότι "στην Αμερική δημιουργούνται μαζικά εργοστάσια με robot ταξινόμησης ρούχων, ηλεκτρονικές παραγγελίες καθώς έχουμε έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου". Συνεπώς, καταργούνται παραδοσιακές ειδικότητες και δημιουργούνται ειδικότητες για τις ανάγκες του κόσμου στην περίοδο του κορωνοιού.

Όμως, η τηλεργασία φέρνει ανασφάλιστους εργαζομένους και αδυναμία να αποκτήσει κανείς προϋπηρεσία εν μέσω αυτών των συνθηκών."Θα ζήσουμε ένα μεγάλο ανακάτωμα, μια διάβρωση του παραδοσιακού εργατικού δικαίου και βλέπουμε ότι με τη ραγδαία ψηφιοποίηση του κράτους καταργούνται θέσεις εργασίας" ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος.

"Δε λέμε να μη πάμε στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που διευκολύνει τη ζωή του πολίτη, αλλά επειδή θα μείνουν αναγκαστικά πολλοί άνεργοι και από την ψηφιοποίηση στο δημόσιο τομέα, και από τον αυτοματισμό στον ιδιωτικό τομέα, κάποιος πρέπει να λάβει μέριμνα για αυτές τις ειδικότητες και γι' αυτούς τους εργαζόμενους" κατέληξε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ