Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αστυνομικός «σήκωνε» χρήματα από λογαριασμό νεκρού

Δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού

Αστυνομικός στην Κρήτη κατηγορείται ότι μέσω ενός ιδιώτη έκανε αναλήψεις από τραπεζικό λογαριασμό αλλοδαπού, ο οποίος είχε αποβιώσει το 2019.

Ο τραπεζικός λογαριασμός ανήκε σε έναν Άγγλο ο οποίος είχε αποφασίσει να διαμείνει μόνιμα στην Κρήτη και είχε δικό του σπίτι στον Αποκόρωνα Χανίων. Ο Άγγλος δεν είχε συγγενείς, έμενε μόνος και τα βασικά υπάρχοντά του, ανάμεσά τους βιβλιάρια τραπεζών, ταυτότητες, δίπλωμα μιας τετράτροχης μηχανής και ό,τι άλλο διέθετε, πέρασαν στην κατοχή της Αστυνομίας μετά το θάνατό του.

Εκεί ένας αρχιφύλακας, σε βάρος του οποίου ήδη σχηματίστηκε δικογραφία, που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας, είδε, κατά τα στοιχεία της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, τον τραπεζικό λογαριασμό και το βιβλιάριο καταθέσεων του αποβιώσαντος Βρετανού και αποφάσισε να τα… αξιοποιήσει.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν η διευθύντρια του υποκαταστήματος της τράπεζας, υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει με τον κάτοχο του λογαριασμού και απευθύνθηκε στην αστυνομία. Σε πρώτη φάση η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ιδιώτη που προχωρούσε στις αναλήψεις.

Στη συνέχεια όμως προέκυψε ζήτημα για το ποιος ήταν ο αστυνομικός που βεβαίωνε το γνήσιο της υπογραφής του… νεκρού. Κι έτσι στην υπόθεση μπήκε και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Όταν αναζητήθηκε ο αστυνομικός για να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου δε βρέθηκε πουθενά. Το Αυτόφωρο παρήλθε και έτσι η δικογραφία θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχθηκε ήδη Ε.Δ.Ε κατά του αστυνομικού και ξεκίνησε η διαδικασία να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ