Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άμεσα και μέσω του gov.gr η αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός»

Πρόκειται να καταβληθούν 5.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των πληγέντων κτιρίων και 8.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις.

Σε λειτουργία τέθηκε το πρωί της Πέμπτης το ianos-aid.services.gov.gr για την άμεση καταβολή της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός». Συγκεκριμένα, πρόκειται να καταβληθούν 5.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των πληγέντων κτιρίων και 8.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και σε συνεργασία με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί άμεσα με τη μορφή επιδόματος. Η δημιουργία της πλατφόρμας έγινε με ενέργειες του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι εξαιρετικά απλή και απαιτείται μόνο η συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στο gov.gr με τη χρήση κωδικών Taxisnet. Αυτονόητα, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για την ακρίβεια των δηλώσεων.
Στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής της πολιτείας στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συνδράμει τις εργασίες επισκευής σε οικίες και επιχειρήσεις, χορηγώντας κρατική αρωγή ίση με το 60% της εκτιμηθείσας ζημιάς κάθε κτιρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερντογάν: «Νόμιμη η αυτοάμυνα του Ιράν – Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο»
«Ο Νετανιάχου έχει ξεπεράσει προ πολλού τον σκληρό Χίτλερ στο έγκλημα της γενοκτονίας» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ερντογάν: «Νόμιμη η αυτοάμυνα του Ιράν – Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο»
Πειθαρχική έρευνα σε αστυνομικό - Καταγγελία για αστυνομική βία σε αλκοτέστ
Τον κατήγγειλε οδηγός που συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και απείθειαΤον κατήγγειλε οδηγός που συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια...
Πειθαρχική έρευνα σε αστυνομικό - Καταγγελία για αστυνομική βία σε αλκοτέστ
Η ΠΚΜ εξοπλίζει 27 Κέντρα Υγείας με 4,4 εκατ. ευρώ – Ποια είναι στη Θεσσαλονίκη
Με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Θα αποκτηθούν 77 ειδών σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
Η ΠΚΜ εξοπλίζει 27 Κέντρα Υγείας με 4,4 εκατ. ευρώ – Ποια είναι στη Θεσσαλονίκη