Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλάει αύριο ο καιρός: Πού έρχονται βροχές - Η πρόγνωση για Θεσσαλονίκη

Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για κακοκαιρία εξπρές

Επιδείνωση του καιρού έρχεται από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Ιταλία συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας και από τα βορειοδυτικά από τις πρωινές - μεσημεριανές ώρες αύριο Δευτέρα με ισχυρές βροχές - καταιγίδες, χαλάζι αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες.

Δείτε αναλυτικά:

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ "ΕΞΠΡΕΣ" ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Ιταλία συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας και από τα βορειοδυτικά από τις πρωινές - μεσημεριανές ώρες αύριο με ισχυρές βροχές - καταιγίδες, χαλάζι αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τα προγνωστικά μας μοντέλα, ένα γρήγορο πέρασμα από αυτά τα φαινόμενα θα δεχτούν οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Από εκεί και μετά μεγάλη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, στη Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου μιας και σε αυτές τις περιοχές εμφανίζεται υψηλός ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων ή άλλων προβλημάτων εξαιτίας της έντασης των φαινομένων.

Η κακοκαιρία αυτή φαίνεται να ολοκληρώνει τη δράση της περίπου το απόγευμα της Τρίτης όπου τα φαινόμενα θα απασχολούν την βορειοανατολική χώρα και τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα με ένα νέο αντίστοιχο κύμα κακοκαιρίας να μας επηρεάζει πολύ πιθανόν μέσα στην Πέμπτη.

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη φαίνεται να έχουν ένα γρήγορο πέρασμα από βροχές ή καταιγίδες από τις πρωινές ώρες της Τρίτης μέχρι και νωρίς περίπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας χωρίς όμως τα φαινόμενα λόγω και της μικρής τους διάρκειας να είναι σε θέση να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα. Παρόλα αυτά λόγω και της δόμησης των πόλεων αυτών και του μεγάλου πληθυσμού που φέρουν, καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα ως προς τα βασικά που πρέπει να κάνουμε και να γνωρίζουμε ως πολίτες και ως πολιτεία.

Ακολουθούν χάρτες περιγραφής των όσων αναλύονται παραπάνω.

Καλή Κυριακή σε όλες και σε όλους!

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/3314187218649416

 

Δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ για την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12-10-2020

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα δυτικά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία στα πελάγη 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και από το απόγευμα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΡΙΤΗ 13-10-2020

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14-10-2020

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά το πρωί έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 15-10-2020

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-10-2020

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ