Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ατσάλινο τείχος» κατά εισβολής: Αυτός είναι ο νέος φράχτης στον Έβρο (ΦΩΤΟ)

Τα σχέδια από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Για την πρόοδο στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη ενημερώθηκε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε στις Φέρες, ενώ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσιεύει την παρουσίαση που έγινε στον πρωθυπουργό για τις εργασίες, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Απρίλιο του 2021.
parousiasi_evros-8parousiasi_evros-9
«Ο φράκτης δεν είναι σύνορο. Είναι εμπόδιο σε εισβολή. Στην παρουσίαση που ακολουθεί δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για το εμπόδιο που υψώνει η ΕΛΛΑΔΑ και η ΕΥΡΩΠΗ για να μη ξαναζήσει κανείς άνθρωπος τα γεγονότα του Μαρτίου 2020», αναφέρει το υπουργείο.
parousiasi_evros-6
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία».
parousiasi_evros-13
«Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας. Το πρώτο τμήμα του φράχτη δεν άντεξε μόνο του, αλλά επειδή υπήρξε η Αστυνομία, ο Στρατός, οι συνοριοφύλακες, οι Εβρίτες. Κράτησαν το φρόνημα της πατρίδας πολύ υψηλό», είπε από τη μεριά του το πρωί ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ο νέος φράχτης είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ώστε οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαστεργίου από Θεσσαλονίκη: Δεν ψηφιοποιούμε απλά, καταργούμε τη γραφειοκρατία
Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Παπαστεργίου από Θεσσαλονίκη: Δεν ψηφιοποιούμε απλά, καταργούμε τη γραφειοκρατία