Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απαλλαγή Ριχάρδου για λαθρεμπόριο χρυσού πρότεινε ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή του ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων πρότεινε ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή του ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδου Μυλωνά και των 62 συγκατηγορούμενών του οι οποίοι πριν από περίπου δύο χρόνια συνελήφθησαν ως μέλη ενός μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού προς την Τουρκία, πρότεινε ο εισαγγελέας Ι. Πιέρρος προς το Συμβούλιο Πλημμελλειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό πρέπει να παύσει η ποινική δίωξη κατά όλων των κατηγορουμένων για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της λαθρεμπορίας και της πλαστογραφίας καθώς δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους.

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς απαγγελία κατηγοριών και χωρίς να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, λόγω μη στοιχειοθέτησης της κατηγορίας της λαθρεμπορίας, που αρχικά τους είχε αποδοθεί είχε κλείσει και η συμπληρωματική ανάκριση που διενεργήθηκε.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων που απεστάλη στην ανακρίτρια τα ελεγχόμενα πρόσωπα μπορεί να μην είχαν νόμιμα παραστατικά για το χρυσό, τους πολύτιμους λίθους, τα πολυτελή ρολόγια και τα πανάκριβα κοσμήματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, αυτό όμως δεν συνιστά λαθρεμπόριο χρυσού.

Πηγή: enikos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώνεται απόψε στο «Ολύμπιον» το #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία»

Από την περασμένη Δευτέρα έως και απόψε (18/4) το «Ολύμπιον» δονείται από μουσικές και ήχους που ξεσηκώνουν τους θεατές οι οποίοι...

Ολοκληρώνεται απόψε στο «Ολύμπιον» το #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία»