Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μη κατοικήσιμα προσωρινά 620 σπίτια μετά το σεισμό στη Σάμο

Έλεγχος σήμερα σε 1.077 κτήρια

Συνολικά 1.077 κτήρια ελέγχθηκαν τη Δευτέρα στη Σάμο από τα κλιμάκια των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Όπως έγινε γνωστό, 620 κατοικίες είναι προσωρινά μη κατοικήσιμες. 

Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, παράλληλα, 31 επαγγελματικοί χώροι, 39 δημόσια κτήρια/ιεροί ναοί και 29 λοιπά κτήρια (αποθήκες κλπ) είναι επίσης προσωρινά μη κατοικήσιμα/ακατάλληλα.

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι το υπουργείο είχε ενημερώσει πως έως χθες, Κυριακή, έγιναν αυτοψίες σε 490 κτήρια σε όλο το νησί. Οι 414 από αυτές αφορούν κατοικίες στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τη Χώρα, το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο και αλλού, εκ των οποίων οι 300 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες προσωρινά, μέχρι να επανελεγχθούν, όπως αναφέρει το υπουργείο.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 8.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί 21 από τα 35.

Τέλος, έχουν γίνει έλεγχοι και σε 44 σχολεία, εκ των οποίων 11 έχουν κριθεί ακατάλληλα μέχρι να επανελεγχθούν. Συγκεκριμένα 5 είναι στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 ακατάλληλα είναι στη Χώρα, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Αυτό σημαίνει πως συνολικά στη Σάμο από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν γίνει 1.567 αυτοψίες, κατά τις οποίες 920 κατοικίες κρίθηκαν μη κατοικίσιμες προσωρινά.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν.

Στο μεταξύ, σημαντικές είναι στο νησί και οι καταστροφές σε εκκλησίες και μονές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

aegean
Οι κορυφαίοι προορισμοί για το Πάσχα - Πληρότητα 90% στις πτήσεις AEGEAN από Θεσσαλονίκη
Η μαζική έξοδος των επιβατών από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της AEGEAN σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινά ήδη από το Σαββατοκύριακο
Οι κορυφαίοι προορισμοί για το Πάσχα - Πληρότητα 90% στις πτήσεις AEGEAN από Θεσσαλονίκη