Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θετικοί στον κορωνοϊό και οι 56 τρόφιμοι σε γηροκομείο στα Ιωάννινα

Δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση στο γηροκομείο, αναφέρει ο ο ιδιοκτήτης του ιδρύματος

Συναγερμός έχει σημάνει στα Ιωάννινα για τα κρούσματα σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων. Όλοι οι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ θετικοί διαγνώσθηκαν και πολλοί εργαζόμενοι. Οι ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, Άρτας και Ηγουμενίτσας. Για την υπόθεση υπάρχει έρευνα από τον Εισαγγελέα κατόπιν αιτήματος από το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Συνολικά, οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο γηροκομείο είναι 56.

Νωρίτερα ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού γηροκομείου μέσω του epiruspost.gr έκανε έκκληση προς κάθε αρμόδιο για την άμεση ανάγκη που υπάρχει ώστε να βρεθεί τρόπος μεταφοράς των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο, με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων του ιδιωτικού κέντρου φροντίδας των ηλικιωμένων έχει βρεθεί θετικός και δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση.

«Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση.. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Epiruspost. Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία για την υποστήριξη που δέχεται σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες.

Πληροφορίες: epiruspost.gr, ΣΚΑΪ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν
Τι είπε σχετικά με την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν στην ελληνική κοινωνία
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν