Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες νοσοκομείων σήμερα

Συμβολικές καταλήψεις στις πύλες των νοσοκομείων

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός για τη σημερινή απεργία και τον τρόπο συμμετοχής των υγειονομικών σε αυτήν.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, στις 08:00 θα γίνουν συμβολικές καταλήψεις στις πύλες των νοσοκομείων, ενώ στις 12:00 αντιπροσωπείες και συνδικαλιστικά στελέχη θα επιχειρήσουν να δουν τον υπουργό υγείας για να θέσουν δύο πολύ σημαντικά ζητήματα.

Αφενός, το δώρο Χριστουγέννων, το οποίο ζητούν να δοθεί σε όλο το υγειονομικό προσωπικό και όχι σε μερικούς και αφετέρου την ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά. Πρόκειται για δύο υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα.

Ο κ. Γιαννακός εξήγησε πως αν και θα συμμετάσχουν στην απεργία, δε θα αφήσουν τα νοσοκομεία χωρίς προσωπικό. Θα συμμετέχουν συμβολικά με λίγο προσωπικό, το οποίο δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

 «Η κινητοποίηση είναι συμβολική, θέλουμε να καταδείξουμε δυο υποσχέσεις της κυβέρνησης που δεν έχουν υλοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός
«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία» Κράτους και Εκκλησίας είπε από το Δήλεσι πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος και κάθε πολιτικός
Κωνσταντίνος Τίκης: «Παιδί και παιχνίδι ήταν ανέκαθεν λέξεις που πήγαιναν μαζί»
Το 2ο Hoppy Festival έρχεται για ένα ΣΚ γεμάτο δράσεις και εκπλήξεις στο NOESIS και στη ΧΑΝΘ και ο Κωνσταντίνος Τίκης μάς δίνει μια γεύση από τι θα...
Κωνσταντίνος Τίκης: «Παιδί και παιχνίδι ήταν ανέκαθεν λέξεις που πήγαιναν μαζί»