Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κάτω από τους -8 C οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Παρασκευής

Στα ημιορεινά τμήματα της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Παρασκευής 27/11 στα ημιορεινά τμήματα της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

mmin_t_nov27.jpg

400 ενεργοί μετεωρολογικοί σταθμοί

Για πρώτη φορά από την αρχή της λειτουργίας του δικτύου των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, αυτό αποτελείται πλέον από 400 ταυτόχρονα ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο ενεργών μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα μας, για το οποίο έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης στις βάσεις δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.

Στόχος των επιστημόνων του Αστεροσκοπείου είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου των μετεωρολογικών σταθμών του στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν καλύπτονται επαρκώς μέχρι τώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν όποιον ενδιαφέρεται να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, να επικοινωνήσει με το Αστεροσκοπείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα