Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι που βρισκόταν στο ίδιο ταξί

Αλλά και στον οδηγό του ταξί

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 έγινε γνωστό πως ένα παντρεμένο ζευγάρι δέχθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε έναν, επειδή βρίσκονταν στο ίδιο ταξί με προορισμό το αεροδρόμιο - Πρόστιμο επιβλήθηκε και στον οδηγό του οχήματος 

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε ένας πολίτης στον ΑΝΤ1 επέβαινε μαζί με τη σύζυγό του σε ταξί και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε του έδωσαν πρόστιμο.

Στο όχημα επέβαινε παντρεμένο ζευγάρι το οποίο δέχθηκε πρόστιμο 300 ευρώ ο καθένας. Συνολικά 900 ευρώ πρέπει να καταβάλλουν τόσο ο οδηγός του ταξί όσο και το ζευγάρι.

«Γίνεται να μην μπορώ με την γυναίκα μου που μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι και το ίδιο κρεβάτι, να μπω σε ένα ταξί; Είναι λογικό; Να θέλουμε να πάμε στο αεροδρόμιο και να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε δύο ταξί. Είναι άδικο», είπε χαρακτηριστικά ο σύζυγος.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ του υπουργείου Μεταφορών σε ταξί και ΙΧ επιτρέπεται μόνο μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού. Η υπέρβαση του ορίου επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα και όταν η κατ’ οίκον παραμονή τους υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη, ή σε περίπτωση που ένα άτομο χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ