Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Χαλάει» ο καιρός: Χιόνια στα ορεινά – Βροχές, καταιγίδες και στη Θεσσαλονίκη

brohi-thessaloniki
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Από σήμερα το βράδυ και έως τη Δευτέρα

Ένα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στη Νότια Ιταλία θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας από το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή και έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12. Πάντως, οι νότιοι άνεμοι θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη.

Αναλυτικότερα, ισχυρές κατά τόπους βροχές θα σημειωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 26/12 προς Κυριακή 27/12 στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι της Κυριακής η κακοκαιρία θα επηρεάσει το σύνολο σχεδόν της χώρας με ισχυρές κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά.

Τα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα κατά τόπους τα εννέα μποφόρ.

Μάλιστα σύμφωνα με την πρόγνωση βροχόπτωσης που δημοσίευσε το Meteo και μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο οι βροχές θα επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες τόσο τη Θεσσαλονίκη όσο και τη Χαλκιδική.

Δείτε το βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρήτη: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές – 242 αφίξεις μέσα σε λίγες ώρες
Σε 5 διαφορετικές επιχειρήσεις στα νότια της Κρήτης εντοπίστηκαν και διασώθηκαν περισσότεροι από 240 πρόσφυγες και μετανάστες
Κρήτη: Αυξημένες μεταναστευτικές ροές – 242 αφίξεις μέσα σε λίγες ώρες
Νέο διάβημα της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Ρηματική διακοίνωση υπέβαλε στις 30 Μαρτίου 2026 η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Γραφείο του ΟΗΕ, για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Νέο διάβημα της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη
Θεσσαλονίκη: Αποκρουστική εικόνα στην παραλία – Γέμισε βλέννα ο Θερμαϊκός (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)
Το γνωστό πλαγκτόν κάλυψε ξανά τα νερά της παραλίας της πόλης – Δυσφορία για κατοίκους και επισκέπτες από τη δυσοσμία
Θεσσαλονίκη: Αποκρουστική εικόνα στην παραλία – Γέμισε βλέννα ο Θερμαϊκός (ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ)