Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πλημμύρες στον Έβρο - Απεγκλώβισαν μαθητές με μπουλντόζα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δάσκαλοι και καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου έχουν εγκλωβιστεί

Προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή βροχόπτωση που πλήττει εδώ και ώρες τον Έβρο, με αποτέλεσμα χωράφια και δρόμοι ένα χουν πλημμυρίσει, ενώ έχει κλείσει η κυκλοφορία στο δρόμο Φερών – Αλεξανδρούπολης στο ύψος του αεροδρομίου και στα δύο ρεύματα.

Σύμφωνα με το e-evros, δάσκαλοι και καθηγητές από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκουν σε χωριά του Έβρου, δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω και θα παραμένουν σήμερα στο χωριό Τυχερό και στις Φέρες.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι αυτή που δημοσιεύει το e-evros, με τους μαθητές από το σχολείου του Απαλού, το οποίο έχει πλημμυρίσει να μεταφέρονται με μπουλντόζα του δήμου Αλεξανδρούπολης.

mathites-evros.jpg

Την ίδια ώρα επιβάτες του δρομολογίου Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας των 13:30 βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πρακτορείο των Φερών με άγνωστη προς το παρόν ώρα αναχώρησης.

Το λεωφορείο δεν έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε καμία από τις 2 κατευθύνσεις. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο δρόμος είναι κλειστός στα σημεία: Θυμαριά, Προβατώνα, Δαδιά,Εργοστάσιο Ζαχαρεως (Ορεστιάδα).

Ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς τονίζει πως είναι ελεγχόμενη η στάθμη των νερών στα μεγάλα ποτάμια του Έβρου, του Τούνζα και του Άρδα.

«Παρακολουθούμε τα μεγάλα ποτάμια και προς το παρόν η στάθμη τους φαίνεται ελεγχόμενη. Ενδεχομένως στις επόμενες ώρες να έχουμε μεγαλύτερες ροές, λόγω του χρόνου που απαιτείται για να φτάσουν τα νερά από τη Βουλγαρία, όπου επίσης υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς συμπληρώνοντας ότι βάσει της ενημέρωσης που είχε από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, «υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα και υπερχειλίσεις ποταμών και μεγάλη ροή υδάτων, εν τούτοις αυτή την ώρα τα φράγματα της Βουλγαρίας δεν υπερχειλίζουν. Το μόνο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, όπου συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη ροή. Σε κάθε περίπτωση και καθώς το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις μέσω των ιρλανδικών διαβάσεων και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε και στον συντονισμό της επιχείρησης, με τη συνεργασία και της πυροσβεστικής για τη μεταφορά δύο νεφροπαθών, οι οποίοι έπρεπε να κάνουν αιμοκάθαρση σήμερα, πρόκειται για κατοίκους του Μεγάλου Δερείου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, δεν είναι εφικτή η μετακίνησή τους στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αποφάσισε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά αύριο.

Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες. Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη