Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εισβάλει η κακοκαιρία «Λέανδρος» με χιόνια - Η πρόγνωση για Θεσσαλονίκη (VIDEO)

xionia-brady

Χιονοπτώσεις αυτή την ώρα στη δυτική Μακεδονία - Ξεκινάει από αύριο βράδυ η ψυχρή εισβολή και στη Θεσσαλονίκη

Η πόλη της Φλώρινας και το Νυμφαίο έχουν ντυθεί στα λευκά. Η χιονόπτωση ξεκίνησε αργά το απόγευμα.. Η κακοκαιρία με την ονομασία «Λέανδρος» είναι εδώ και αναμένεται να χτυπήσει και άλλες περιοχές αφού ήδη αρκετές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας . Η θερμοκρασία αρκετά χαμηλά, κοντά στο μηδέν, χωρίς ωστόσο να έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Όπως καταγράφηκε σε σχετικά video στο Forecast Weather Greece η χιονόπτωση πριν λίγη ώρα ήταν δυνατή στην πόλη της Φλώρινας και το Νυμφαίο. Έντονη χιονόπτωση και στο Πισοδέρι με τον υδράργυρο να έχει πέσει στο μηδέν. Μάλιστα, στη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει ακόμη πιο πολύ.

Η έντονη και κακοκαιρία με την ονομασία «Λέανδρος», θα χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η πρώτη φάση χιονοπτώσεων θα είναι από το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή και η δεύτερη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι έως και πολύ πιο έντονα το Σαββατοκύριακο, όμως θα έχουμε πιο ακριβή δεδομένα αύριο. Στη δεύτερη φάση χιονοπτώσεων, δηλαδή το Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνεται και η Αττική.

florina3

florina4

florina5

https://www.facebook.com/watch/live/?v=885062825577241&ref=watch_permalink https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/781635619371701 https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/153440829874173

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα.

 

Καλλιάνος: Ξεκινά η ψυχρή εισβολή

Ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης 13/1, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο.

Η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από το βράδυ της Τετάρτης 13/1 έως και την προσεχή Τετάρτη.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη:

 

Κεντρική φωτογραφία αρχείου | Φωτογραφίες κειμένου από neaflorina.gr, βίντεο Forecast Weather Greece 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί