Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνήγορος του καταναλωτή: Όχι υπέρογκες χρεώσεις για υπερβάσεις προγράμματος

Παρατηρήσεις της Ανεξάρτητης Αρχής στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με την τροποποίηση του Κανονισμού Γενικών Αδειών

Tο έντονο θεσμικό ενδιαφέρον του Συνήγορου του Καταναλωτή για την πρωτοβουλία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να προχωρήσει σε τροποποίηση του ισχύοντος Κανονισμού Γενικών Αδειών, που αφορά στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, εξέφρασε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής κ. Λευτέρης Ζαγορίτης.

Οι παρατηρήσεις του Συνήγορου του Καταναλωτή εστίασαν, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των μονομερών τροποποιήσεων συμβατικών όρων και στην πρόληψη υπέρογκων χρεώσεων των συνδρομητών λόγω υπέρβασης του προγράμματός τους.

Ιδιαίτερα ως προς το τελευταίο αυτό ζήτημα, ο Συνήγορος κάνει παρατηρήσεις για τη δυνατότητα της πρόληψης υπέρογκων χρεώσεων των συνδρομητών μέσω της επιλογής από πλευράς τους της δυνατότητας διακοπής της υπηρεσίας σε περίπτωση που ο λογαριασμός υπερβαίνει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έθεσε επίσης την ανάγκη για μέριμνα αναφορικά με τους ανήλικους χρήστες κινητών συνδέσεων και τις υπερβάσεις κατανάλωσης που σημειώνονται από αυτούς με δυσβάστακτα οικονομικά αποτελέσματα για τους γονείς τους.

Πηγή: protothema

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη, διότι στη θέση του πατέρα μου έχουν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι»
Απάντηση Καλλιάνου σε Γεωργιάδη: Δεν τα βάζω μαζί σου, φταίει η κλινική
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)
Πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου – Αυξημένη κίνηση και μέσα στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)