Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη – «Λουκέτο» σε 6 δήμους και αύριο Τρίτη

Tα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως ανακοινώθηκε χθες Κυριακή.

Όπως προβλέπεται σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στη δήλωσή του για τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε: «Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αύριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη. Ο συνδυασμός της πανδημίας του κορωνοϊού και των καιρικών φαινομένων δεν επιτρέπει να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Πέραν της χιονόπτωσης, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, τις επόμενες μέρες περιμένουμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία συνθήκες ολικού παγετού, που εγκυμονούν κινδύνους για τους μετακινούμενους».

Σημειώνεται πως έξι δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν ήδη πως τα σχολεία τους θα μείνουν κλειστά και σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Για τους υπόλοιπους δήμους αναμένονται ανακοινώσεις εντός της ημέρας καθώς δεν αποκλείεται να ακολοθούσουν την απόφαση για κλειστά σχολεία και την Τρίτη. 

Τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι τα εξής: 

Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη 

Δήμος Δέλτα

Με απόφαση του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία Γυμνάσια και οι βρεφονηπιακοί - παιδικοί σταθμοί την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, της χιονόπτωσης και του παγετού που επικρατεί στην περιοχή.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, ο παγετός στον αύλειο χώρο, η δυσκολία να παραμείνουν τα παιδιά εντός του κτιρίου στα διαλείμματα και η υποχρέωση να διατηρούνται ανοιχτά τα παράθυρα κατά την διάρκεια των μαθημάτων για την προστασία από τον ιό, οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Δήμος Θερμαϊκού

«Αναστολή Λειτουργίας Σχολικών Μονάδων λόγω επικινδυνότητας».

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού

Έχοντας υπόψη:

1) Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 94 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07-06-2010) τ. Α΄ «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2) Τις επικρατούσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω χιονόπτωσης και επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και την παραμονή στους σχολικούς χώρους των μαθητών όλων των βαθμίδων

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Για την Δευτέρα  15/02/2021 και την Τρίτη 16/02/2021

Το κλείσιμο όλων των  σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θερμαϊκού. 

Δήμος Καλαμαριάς

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία της Καλαμαριάς από αύριο Δευτέρα 15/2  και την  Τρίτη 16/2   εξαιτίας του ολικού παγετού  και του χιονιά που πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι της Καλαμαριάς  είναι καθαροί από χιόνι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των πολιτών, ωστόσο η τήρηση του πρωτοκόλλου για τον covid19, που τηρείται στα σχολεία κι επιβάλλει ανοιχτά παράθυρα μέσα στις διδακτικές αίθουσες, οδήγησε τον δήμαρχο Καλαμαριάς στην παραπάνω απόφαση.

«Δεν διαπραγματεύομαι την υγεία των παιδιών μας. Δεν μπορώ να επιτρέψω με θερμοκρασίες κάτω του  μηδενός, τα παιδιά να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα» τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, θα κάνουν μάθημα μέσω webex, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Λαγκαδά

Με απόφαση του Δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί  που λειτουργούν δια ζώσης θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών για ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 Φεβρουαρίου και ΤΡΙΤΗ ,16 Φεβρουαρίου.

Δήμος Χαλκηδόνος

Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2021

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 τα σχολεία στον Δήμο Χαλκηδόνος εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και για την πρόληψη ατυχημάτων κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών από τις σχολικές μονάδες.

Κλειστοί για τους ίδιους λόγους θα παραμείνουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, θα κάνουν μάθημα μέσω webex.

Δήμος Ωραιοκάστρου 

Κλειστά τα σχολεία λόγω παγετού Δευτέρα και Τρίτη, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2021

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Φεβρουαρίου 2021, αντίστοιχα, λόγω της χιονόπτωσης και του ισχυρού παγετού που αναμένεται να επικρατήσει, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, αποφασίστηκε όλα τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια), νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να μην λειτουργήσουν, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων.

Κλειστά την Δευτέρα 

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων όλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά με Απόφαση του Δημάρχου κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα (Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021) τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω της πρόγνωσης για συνεχιζόμενο παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προς αποφυγήν ατυχημάτων κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τις σχολικές μονάδες.

Κλειστοί για τους ίδιους λόγους θα παραμείνουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένει σε κατάσταση 24ωρης επιφυλακής για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη

Λόγω του πολύ μεγάλου συνεχιζόμενου παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, για την πρόληψη ατυχημάτων, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Πανόραμα, Πυλαία, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο).

Ομοίως κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη παραμένει με τις υπηρεσίες του σε 24ωρη επιφυλακή για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Αναφορικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τη διεύθυνση του σχολείου τους.

Δήμος Θέρμης

Ο δήμαρχος Θέρμης ο οποίος βρισκόταν από τα ξημερώματα της Κυριακής δίπλα στα στελέχη και τους υπαλλήλους της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καταβάλλουν για άλλη μια φορά ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα σε κανέναν οικισμό του δήμου. Παράλληλα, επιθεώρησε τα σχολεία, καθώς στις προθέσεις του δήμου ήταν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε κάποιους ορεινούς οικισμούς, τα υπόλοιπα να λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο, μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, σήμερα Δευτέρα τα σχολεία του δήμου Θέρμης θα παραμείνουν κλειστά.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου – Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση

Με απόφαση του Δημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους  φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Α΄βαθμιας και Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 15.02.21  τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας. 

Το μέτρο αφορά όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν με δια ζώσης μαθήματα, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία ΔΕΝ διακόπτεται, αλλά θα πραγματοποιείται μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264 της 30/09/20.

Για τη λήψη της απόφασης συνεκτιμήθηκαν οι καιρικές συνθήκες και ο επερχόμενος παγετός που αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καθώς και οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων λόγω του κορωνοϊού, όπου απαιτείται αερισμός των αιθουσών με ανοιχτά παράθυρα, κάτι που δεν είναι εφικτό να συμβεί με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. 

Τα δεδομένα και η κατάσταση θα επανεκτιμηθούν εκ νέου σήμερα Δευτέρα 15.02.21, προκειμένου να ληφθεί απόφαση σχετικά με το τι θα ισχύσει την Τρίτη 16.02.21.

Δήμος Νεάπολης - Συκεών 

Κλειστά όλα τα σχολεία τη Δευτέρα. 

Δήμος Παύλου Μελά 

Ο Δήμος Παύλου Μελά ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) και οι Παιδικοί Σταθμοί, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα μαθήματα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά (σύμφωνα με το Νόμο 4686/2020 άρθρο 63 και το ΦΕΚ 5044/14-11-2020 για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2020-2021).

Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, η ΠΚΜ αποφάσισε να παραμείνουν αύριο κλειστές οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη.

Ο δήμος Παύλου Μελά παραμένει με τις υπηρεσίες του σε επιφυλακή για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης δεν θα λειτουργήσει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πολίχνης, με απόφαση της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ