Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Πρόστιμα πάνω από 1 εκατ. ευρώ το τριήμερο για παραβίαση μέτρων

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πρόστιμα, συλλήψεις και λουκέτα, για παραβίαση των μέτρων, το τριήμερο 12-14 Φεβρουαρίου

Ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ (για την ακρίβεια 1.040.550 ευρώ) το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν από την Παρασκευή, 12 έως και την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, λόγω παραβιάσεων των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού covid-19.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 15 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Το τριήμερο οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές διενήργησαν συνολικά 191.898 ελέγχους και κατέγραψαν 3.501 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Επτά στις 10 περιπτώσεις αφορούσαν μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα) και το 26% για μη χρήση μάσκας.

Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και 30 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κρήτη και πρόστιμο 3.000 και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε άλλο ανάλογο κατάστημα στην Αττική, καθώς και τα δύο εξυπηρετούσαν καθήμενους πελάτες.

Το ίδιο διάστημα η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε δύο παραγωγούς λαϊκών αγορών (συνολικά 30 ημέρες) για μη τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των πάγκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα - 5 νεκροί
Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, που ήταν φορτωμένο με δημητριακά, χτυπήθηκε από τρεις πυραύλους τύπου κρουζ «ενώ απομακρυνόταν από τη ζώνη των...
Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα - 5 νεκροί
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από δύο ανήλικες στο Ηράκλειο -Φίλοι τους τραβούσαν βίντεο
Η ανήλικη που δέχθηκε τα χτυπήματα, λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε, μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο νοσοκομείο
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από δύο ανήλικες στο Ηράκλειο -Φίλοι τους τραβούσαν βίντεο