Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Lockdown: Πώς θα δείτε αν σουπερμάρκετ είναι εντός δήμου ή 2 χλμ στη Θεσσαλονίκη

Μετακίνηση εντός Δήμου ή σε απόσταση 2 χλμ για τράπεζα ή σούπερ μάρκετ

Νέα αυστηρότερα μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου. Στο πλαίσιο του αυστηρότερου lockdown αλλάζει μεταξύ άλλων ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών που αφορούν σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και τράπεζες

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, το πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας αναπροσαρμόζεται ως εξής:

  • Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.
  • Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Επομένως, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν εάν το κατάστημα ή ATM που θέλουν να επισκεφτούν βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου τους ή εντός ακτίνας 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας τους. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της εφαρμογής Google Maps. Όσον αφορά στη χιλιομετρική απόσταση βάζοντας την διεύθυνσή μας ως σημείο έναρξης της μετακίνησης και στην δεύτερη γραμμή τον προορισμό μας, είτε με τη διεύθυνση, είτε με την επωνυμία του σούπερ μάρκετ ή της τράπεζας, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, αυτόματα η εφαρμογή της Google δείχνει  την χιλιομετρική απόσταση που πρέπει να διανύσουμε και αν είναι εντός ορίων των 2 χλμ.

xart.png

Τα όρια του δήμου σας μπορείτε να τα εντοπίσετε πληκτρολογώντας το όνομα του δήμου στο Google Maps. Αυτόματα η εφαρμογή δείχνει σε κόκκινο πλαίσιο τα σύνορα του δήμου. Μέσα σε αυτά μπορείτε να κινηθείτε για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και ATM.

kalamaria.png
pavlosmelas.png

 

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά τον κωδικό (sms) 4, την περίπτωση δηλαδή της μετακίνησης για παροχή βοήθειας,  τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα εντέλλονται να ζητήσουν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του SMS.

Συγκεκριμένα ο αστυνομικός, όταν δει πως ο πολίτης έχει στείλει αυτό τον κωδικό, θα μπορεί να ρωτήσει: «που πηγαίνουμε», «ποιον θέλουμε να βοηθήσουμε», «για ποιον λόγο» και θα έχει το δικαίωμα να μας συνοδεύσει εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο
Εκδήλωση σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας - Η Ειρηνοδρομία θα έχει ως σημείο κατάληξης την παραλία της Θεσσαλονίκης το απόγευμα
Πέλλα: Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία έδωσε το έναυσμα για τον Μαραθώνιο