Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Δακρυγόνα και κρότου λάμψης (VIDEO)

Ένταση σε πορεία στη Νέα Σμύρνη

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια πορείας πολιτών που διαμαρτύρονταν για το περιστατικό που προηγήθηκε στην περιοχή το μεσημέρι με καταγγελία αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια προσαγωγών.

Στο ύψος της πλατείας της περιοχής υπήρξε χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να διαλυθεί η πορεία και την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική σε σημεία που υπήρχαν ακόμη και μικρά παιδιά.

Η ένταση στην περιοχή ξεκίνησε από το μεσημέρι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,όταν περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν ξαφνικά, λίγο μετά τις 15:00, σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσαν ελέγχους για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, στο άλσος της Νέας Σμύρνης.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν τουλάχιστον επτά προσαγωγές.

Ωστόσο σύμφωνα με άτομα που βρίσκονταν στο σημείο η ένταση ξεκίνησε όταν κατά την εμφάνισή τους οι αστυνομικοί για διενέργεια ελέγχων και επέβαλλαν πρόστιμο σε μία οικογένεια που καθόταν σε παγκάκι. Πολίτες αντιδρώντας ζήτησαν το λόγο, ενώ οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις με την κατάσταση να κλιμακώνεται γρήγορα.

Σε video που αναρτήθηκαν στα social media καταγράφονται οι προσαγωγές, ενώ σε ένα από αυτά μάλιστα νεαρός δέχεται χτυπήματα με γκλοπ ενώ είναι ακινητοποιημένος φωνάζοντας «πονάω» και ρωτώντας γιατί τον χτυπούν.

https://www.facebook.com/dimzamanfou/videos/3658974360818390/?t=0

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ