Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα Σμύρνη: Απειλές από αστυνομικούς σε πολίτες να μην δημοσιεύσουν VIDEO

Απειλές πως θα συλληφθούν για κακούργημα δέχθηκαν αυτόπτες μάρτυρες που κατέγραφαν τα γεγονότα

Αυτόπτες μάρτυρες των χθεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη με την βίαιη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό πολίτη που δέχθηκε τα χτυπήματα με γκλοπ από αστυνομικούς περιγράφουν το τι ακριβώς συνέβη καταγγέλλοντας απειλές προς όσους κατέγραφαν τα γεγονότα με κινητό, πως θα συλληφθούν.

«Δεν πέταξε κανείς μπουκάλι ούτε επιτέθηκε κανείς. Αυτά είναι ψέματα και είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται», τόνισε αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν στη Νέα Σμύρνη.

Καμία επίθεση εναντίον των αστυνομικών δεν είδε αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν στη Νέα Σμύρνη, καταγγέλλοντας ότι «χτυπούσαν ένα παιδί 20 ετών χωρίς λόγο». Μιλώντας στον ANT1, η κυρία Θεοδώρα Αλεξανδρή, η οποία βρέθηκε την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, στη Νέα Σμύρνη, όπου επικράτησε ένταση με κατοίκους να καταγγέλλουν υπέρμετρη βία και τρομοκρατία από αστυνομικούς, ανέφερε ότι ο νεαρός δεν αντιστάθηκε καθόλου, χαρακτηρίζοντας ως ψευδείς τους ισχυρισμούς ότι οι αστυνομικοί προκλήθηκαν.

«Φώναζα γιατί χτυπούν το παιδί και μου είπαν ότι δεν είχε ταυτότητα. Έτρεξα να δω τι γίνεται και είδα ένα παιδί 20 ετών να το χτυπούν χωρίς λόγο και αυτό να μην αντιστέκεται καθόλου», ανέφερε. Στη συνέχεια, αφού υποστήριξε ότι δεν είδε «30 άτομα που λένε να κάνουν επίθεση», αλλά και ότι υπήρχε κόσμος που φώναζε να αφήσουν το παιδί, κατέστησε σαφές ότι «δεν πέταξε κανείς μπουκάλι, ούτε επιτέθηκε κανείς». «Αυτά είναι ψέματα που ακούγονται και είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «δεν είδε καμία επίθεση εναντίον αστυνομικών». «Ποιος θα μπορούσε να τα βάλει μαζί τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γιώτα, η οποία είχε γυρισμένη την πλάτη της στην κάμερα του Open TV και κατήγγειλε όσα βίωσε την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης: «Κάνανε έλεγχο σε οικογένεια με παιδάκια, που κάθονταν στο παγκάκι. Είχε πλησιάσει κόσμος ζητώντας εξηγήσεις γιατί της επέβαλαν πρόστιμο. Ζήτησαν βεβαιώσεις οι αστυνομικοί, τις έδειξε η οικογένεια, είχαν ταυτότητες, αλλά τους επιβλήθηκε πρόστιμο» τόνισε και πρόσθεσε: «Αρχισαν να επιτίθενται χωρίς λόγο. Χτυπούσαν τον νεαρό που φώναζε πεσμένος κάτω "πονάω μην με βαράτε". Βιντεοσκοπούσα κι εγώ και όλοι τα έχουμε όσα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Ηρθε αστυνομικός και μου είπε αν δημοσιεύσω το βίντεο θα με συλλάβει... «Ισα ίσα που ο αστυνομικός που μας πλησίασε δεν φορούσε και μάσκα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μαρτυρία που έχει αναρτήσει ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Κονταρίνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με γυναίκα αυτόπτη μάρτυρα οι αστυνομικοί έκαναν νόημα με τα χέρια στην οικογένειά της, με απειλητικό τρόπο, να φύγουν, παρά το γεγονός ότι τηρούσαν τα μέτρα και καθόντουσαν στην πλατεία, καθώς είχαν γυρίσει από περπάτημα με τα παιδιά και ήθελαν να ξαποστάσουν. Όπως καταγγέλλει η ίδια, όταν με τους συγγενείς της ρώτησαν «γιατί παρακαλώ να φύγουμε» τους πλησίασαν πέντε αστυνομικοί, τους οποίους επίσης ρώτησαν γιατί τους ζητούν κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν κάνουν κάτι παράνομο εξηγώντας ότι φορούν μάσκες και έχουν στείλει μήνυμα στον κωδικό μετακίνησης.

«Το λέω και το ξαναλέω. Φοράμε μάσκες και συνωστισμός δεν υπάρχει. Λένε “αν συνεχίσετε θα σας γράψουμε”» σημειώνει η μάρτυρας προσθέτοντας ότι και η αδελφή της ρώτησε για να τους επιβληθεί πρόστιμο. «Ένας από τους αστυνομικούς μας λέει “εάν θέλουμε να σας γράψουμε, θα σας γράψουμε. τα παράπονά σας στον Χαρδαλιά”. Μετά, αφού δεν υπήρχε συνωστισμός -ήμασταν 4 άτομα-, κατέφυγαν στο περί παράνομης μετακίνησης». «Έρχεται ο επικεφαλής της ομάδας και ζήτησε τις ταυτότητες μας… Βγάζουμε τις ταυτότητες και αρχίζουν με το “έτσι θέλω” να μας γράφουν» καταγγέλλει η ίδια.

«Νέοι, κοπέλες, παιδιά, το πολύ 22 – 23, τους λένε “παιδιά τι κάνετε, αρχίσατε και γράφετε οικογένειες; Υπάρχουν ανήλικα παιδιά”. Και ξαφνικά σφυρίζουν σε κάμποσους άλλους, πλακώνουν όλοι αυτοί της ΔΙΑΣ, και ορμάνε στα παιδιά που λέγαν μα τι κάνετε;»

«Βγάζουν τα γκλοπ και αρχίζουν και τους χτυπάνε» περιγράφει η μάρτυρας, που κατήγγειλε επίσης ότι την ώρα που η αδελφή της βιντεοσκοπούσε με το κινητό της το όλο συμβάν, ένας αστυνομικός απειλητικά της είπε “Δως’ μου το βίντεο τώρα, θα σε πάω για κακούργημα».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1846914655458014&id=100004184910396

Ακόμη δύο γυναίκες που βρίσκονταν στην πλατεία της Νέα Σμύρνης την ώρα του ξυλοδαρμού του νεαρού περιγράφουν στην κάμερα του Star τι ακριβώς συνέβη:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elaiolado
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο
Καύσωνες, υψηλά επιτόκια και πληθωρισμός συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που ωθεί στα ύψη τις τιμές
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο