Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεν βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη σύμφωνα με βίντεο κατηγορούμενος για την επίθεση

Τι αναφέρει ο συνήγορός του

Βίντεο που φέρεται να έχει καταγραφεί από την κάμερα ενός εστιατορίου που βρίσκεται απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας, απεικονίζει τον 30χρονο Ελληνοϊρακινό, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν εκείνος που έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή, να βρίσκεται εκεί μαζί με τους φίλους του.

Ο κρατούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού φέρεται να φθάνει πεζός στις 18.21’ στο πάρκο της Ελευσίνας όπου συναντά τους φίλους του.  Η επίθεση σε βάρος του αστυνομικού την Τρίτη 9 Μαρτίου σημειώνεται στις 19.20’  με τον κατηγορούμενο, όπως φέρεται να προκύπτει από το βίντεο να φεύγει από το πάρκο της Ελευσίνας στις 18.45’.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, θεωρείται απίθανο μέσα σε 35 λεπτά ο κατηγορούμενος να έφθασε από την Ελευσίνα στη Νέα Σμύρνη, δεδομένου ότι δεν έχει ούτε αυτοκίνητο, ούτε δίπλωμα οδήγησης.

Ο συνήγορός του Παύλος Σαράκης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σε έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνο αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης.

Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαικό Κράτος Δικαίου , η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας- όχι μόνο χωρίς στοιχεία-, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο.»

 

Tα ντοκουμέντα που επικαλείται η πλευρά του «Ινδιάνου»: «Τα βίντεο προέρχονται από ένα εστιατόριο – ταβέρνα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας. Έχουμε στη διάθεση μας το βιντεοληπτικό υλικό που καλύπτει ολόκληρο το χρονικό διάστημα 18:00 – 22:00 της 09.03.2021, ήτοι της ημεροχρονολογίας των επεισοδίων.

Το πρώτο απόσπασμα δείχνει τον κατηγορούμενο («Ινδιάνος») να φτάνει πεζός στο πάρκο της Ελευσίνας στις 18:21 φορώντας μία μαύρη φόρμα, ένα σκουρόχρωμα φούτερ και ένα μπλε γιλέκο με γκρι λεπτομέρειες (το ίδιο που φορούσε και όταν παρουσιάστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία του), όπως ακριβώς τον είχαν περιγράψει και οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους. Το βίντεο επιβεβαιώνει πλήρως τις καταθέσεις των μαρτύρων, αφού ο κατηγορούμενος εισέρχεται στο πάρκο, συναντάει εκεί τους φίλους του και παίζει μπάσκετ μαζί τους.

Το δεύτερο απόσπασμα δείχνει την αποχώρηση του κατηγορούμενου και των φίλων του, πεζών, από το εν λόγω πάρκο στις 18:45. Σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα, όπως επιβεβαιώνεται από το βίντεο, ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του συνεχίζουν να παίζουν στο ίδιο σημείο. Όταν φεύγουν από το πάρκο κατευθύνονται προς την οικία ενός εκ των φίλων του, όπου παραμένουν μέχρι τις 19:20-19:30, όπως ακριβώς είχαν καταθέσει και οι ίδιοι ως μάρτυρες ενώπιον της Ανακρίτριας.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως από το σημείο, όπου αποδεδειγμένα από το εν λόγω βίντεο, βρίσκεται ο κατηγορούμενος στις 18:45, η απόσταση μέχρι την πλατεία της Ν. Σμύρνης, είναι τουλάχιστον 35’ λεπτά με ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ (ο κατηγορούμενος δεν έχει ούτε όχημα, ούτε δίπλωμα οδήγησης και άπαντες στο σημείο προσέρχονται με ΜΜΜ ή πεζοί).

Η δε πλατεία είναι ήδη κατά το χρόνο αυτό αποκλεισμένη από διέλευση οχημάτων εξαιτίας των χιλιάδων διαδηλωτών και των επεισοδίων που έχουν ήδη ξεκινήσει να εκτυλίσσονται, όπως περιγράφεται και στα έγγραφα της δικογραφίας. Συνεπώς, ακόμα και αν έφτανε με όχημα στα περίχωρα, θα έπρεπε να κινηθεί πεζός προκειμένου να φτάσει στο σημείο της επίθεσης, ήτοι επί της συμβολής των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής, διανύοντας μία απόσταση τουλάχιστον 10' λεπτών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα η Μονή της Χώρας – Τι δήλωσε στα εγκαίνια ο Ερντογάν
Tα ψηφιδωτά στους τοίχους στον χώρο της προσευχής καλύφθηκαν, ενώ καθορίστηκε περιοχή που θα την επισκέπτονται οι τουρίστες με ξεναγό
Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα η Μονή της Χώρας – Τι δήλωσε στα εγκαίνια ο Ερντογάν
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Ακυρώνει την μεγαλειώδη τελετή απονομής τίτλων σπουδών
Το πανεπιστήμιο έγινε το επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας
Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Ακυρώνει την μεγαλειώδη τελετή απονομής τίτλων σπουδών
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου μετά την εκκένωση της Ράφα
Ο Τζο Μπάιντεν συνομίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά την έναρξη της εκκένωσης της Ράφα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου μετά την εκκένωση της Ράφα