Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γνωστό πολυκατάστημα άνοιξε παρά την απαγόρευση - Πρόστιμο 8.000 ευρώ

Πρόστιμο 5000 ευρώ πρόστιμο στην επιχείρηση και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο

Πρόστιμο 8.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Notos πολυκατάστημα στην Αθήνα διότι λειτούργησε σήμερα ενώ δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την επαναλειτουργία της αγοράς.

Νωρίτερα κλιμάκιο της αστυνομίας βρίσκεται εντός του καταστήματος προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έκλεισε το πολυκατάστημα και επιβλήθηκε από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή 5000 ευρώ πρόστιμο στην επιχείρηση και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο.

Σημειώνεται ότι πελάτες νωρίτερα μπήκαν στο πολυκατάστημα για τα ψώνια τους, επιδεικνύοντας μάλιστα και το σχετικό μήνυμα στους υπεύθυνους του καταστήματος που βρίσκονταν στην πόρτα.

Υπενθυμίζεται ότι τα πολυκαταστήματα τα οποία που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" δηλαδή (shops in a shopστις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, δεν μπορούν να είναι ανοιχτά και δεν έχει αλλάξει κάτι από όσα προβλέπει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το Σάββατο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ