Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανοίγουν από Δευτέρα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ - Όλες οι αλλαγές

Όλες οι αλλαγές στα μέτρα όπως τις ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τις αλλαγές στα μέτρα του lockdown και την επιδημιολογική κατάσταση ανά περιοχή ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι συνεδρίασαν νωρίτερα, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως ανοίγουν από Δευτέρα και τα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα από Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ακόμη το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αχαΐα (με click inside και click away), το άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away και τη διατήρηση των κλειστών καταστημάτων στην Κοζάνη.

Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Στο βαθύ κόκκινο από αύριο το πρωί της περιφερειακής κοινότητας Κω και του δήμου Ήλιδας στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας.

Από το βαθύ κόκκινο στο κόκκινο πηγαίνουν από τη Δευτέρα η περιφερειακή κοινότητας Αιτωλοακαρνανίας, η περιφερειακή κοινότητα Αργολίδος, μέρος της περιφερειακής κοινότητας Φθιώτιδας, με εξαίρεση τον Δήμο Λαμιέων και του δήμου Λοκρών.

Επίσης κατεβαίνουν επίπεδο οι δήμοι Mαντουδίου, Ιστιαίας – Αιδηψού, Κατερίνης, Αστυπάλαιας και Σκιάθου».

Όσον αφορά την αλλαγή του ορίου για τον αριθμό των καταναλωτών εντός καταστημάτων αυτό διαμορφώνεται ως εξής:

Το λιανικό εμπόριο εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά αίρεται ο μάξιμουμ αριθμός των 20 ατόμων. Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Σε ερώτηση τέλος για το αν εξετάζονται σενάρια «ανοίγματος» των μετακινήσεων από νομό σε νομό, ενόψει του Πάσχα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως απέχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες από το Πάσχα κι έτσι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ