Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΝΙΘ: Βαθύτατη πρόκληση το ακαταδίωκτο - Εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση να εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο σε ορισμένους επιστήμονες αποκλειστικά των Επιτροπών, την ίδια ώρα που διώκονται συνάδελφοί μας ιατροί για την γνώμη τους η οποία δεν είναι αρεστή στους κυβερνητικούς παράγοντες»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με ανακοίνωσή της Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) με αφορμή το ακαδίωκτο για τις επιτροπές επιστημόνων, καθώς όπως αναφέρει είναι αυτονόητο να μην διώκονται επιστήμονες για τις θέσεις του και μέσω αυτού η κυβέρνηση επιδιώκει ασυλία στη δική της πολιτική.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ θεωρεί αυτονόητο ότι δεν πρέπει να διώκεται οποιοσδήποτε επιστήμονας για την γνώμη που διατυπώνει ή για την ψήφο του. Άλλωστε, αποκλειστικά υπεύθυνη για τις αποφάσεις που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας είναι η κυβέρνηση, με το Υπουργείο Υγείας, τις Διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων. Η οποία κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη γνώμη των επιστημόνων για να υπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα και να μην αναλάβει τις ευθύνες της για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Με την τροπολογία για το ακαταδίωχτο των επιτροπών προσπαθεί να προσφέρει ασυλία στη δική της πολιτική, που ευθύνεται για το σημερινή τραγική κατάσταση με την πανδημία.

Αποτελεί όμως βαθύτατη πρόκληση, η κυβέρνηση να εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο σε ορισμένους επιστήμονες αποκλειστικά των Επιτροπών, την ίδια ώρα που διώκονται συνάδελφοί μας ιατροί για την γνώμη τους η οποία δεν είναι αρεστή στους κυβερνητικούς παράγοντες αφού δεν ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική προπαγάνδα. Για αυτόν το λόγο, διώκονται η Πρόεδρος και ο Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης), επειδή είπαν την αλήθεια, ανέδειξαν τα προβλήματα και διεκδίκησαν άμεσες λύσεις για την προάσπιση της υγείας του λαού της Θεσσαλονίκης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι είναι επιστήμονες που από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αφιέρωσαν τις γνώσεις και όλες τις δυνάμεις τους για την περίθαλψη των ασθενών, βιώνουν τον αυταρχισμό και διώξεις για την έκφραση της γνώμης τους. Παράλληλα ουδέποτε η κυβέρνηση φρόντισε για τη διασφάλιση για τους νοσοκομειακούς ιατρούς των συνθηκών που να επιτρέπουν την ελεύθερη άσκηση των καθηκόντων τους και της ιατρικής προς όφελος των ασθενών, αφού τους στερεί τα απαραίτητα μέσα, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και την προστασία τους. Μετέτρεψε το ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου, με αναστολή της λειτουργίας του σε τακτικά χειρουργεία, ιατρεία και κλινικές, με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Για αυτήν την εγκληματική πολιτική αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες
H κάλυψη της απόστασης των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών από τα αντίστοιχα της Ε.Ε., που γιγαντώθηκε στην περίοδο των μνημονίων, δεν θα είναι...
Τελευταία η Ελλάδα σε 9 κρίσιμους δείκτες