Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Τσάκωσαν» πλοίο που μετέφερε 46 κιλά κοκαΐνης στην Κόρινθο (VIDEO)

Πώς εντόπισε το Λιμενικό 46,7 κιλά κοκαΐνης στα ύφαλα φορτηγού πλοίου στην Κόρινθο

Συνολικά 46 κιλά και 710 γραμμάρια κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε φορτηγό πλοίο στην Κόρινθο, ενώ συνελήφθησαν 23 αλλοδαποί μέλη του πληρώματός του, για κατοχή και διαμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών, κατά παράβαση του νόμου 4139/2013.

Ειδικότερα, από το Γραφείο D.E.A της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα περιήλθε πληροφορία στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και στις συναρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας (Δ.Α.Α./Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ/ Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων), σύμφωνα με την οποία φορτηγό πλοίο προερχόμενο από λιμένα της Βραζιλίας και το οποίο πρόκειται να καταπλεύσει σε ελληνικό λιμένα τις προσεχείς ημέρες ενδέχεται να μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών.

Κατόπιν έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, στοχοποιήθηκε φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα της Βραζιλίας και επρόκειτο να καταπλεύσει σε παράκτια εγκατάσταση στην περιοχή Καλαμάκι Ισθμίων. Τη Μεγάλη Δευτέρα, το φορτηγό πλοίο «Skyros», σημαίας νήσων Μάρσαλ, αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή Ισθμίων, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος υφάλων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε και εν συνεχεία ανασύρθηκε από τα ύφαλα του πλοίου και εντός του χώρου των οχετών αναρρόφησης, ένας σάκος εντός του οποίου υπήρχαν 38 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη. 

Ακολούθησε περαιτέρω έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου, από κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, συνοδεία αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του λιμεναρχείου Ναυπλίου αντίστοιχα, καθώς και στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου και Ναυπλίου, χωρίς ευρήματα.

Σε ερευνητικό και ελεγκτικό επίπεδο, συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ν.) και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. 

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σανταρέμ Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση στα Ίσθμια, έμφορτο με 22.500 ΜΤ σογιόσπορο.

Από το το Β' Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Για εξοικονόμηση πόρων και επιτάχυνση της διαδικασίας, κάνει λόγο η διοίκηση Αγγελούδη – Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για ένταξη του έργου στο νέο...
Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους