Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός- σχολεία: Τις 3.000 προσεγγίζουν τα θετικά self-tests

Σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους

Τα 3.000 προσεγγίζουν τα συνολικά θετικά σελφ τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία σε πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. 

Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Όποιος εμφανίζει θετικό self test θα πρέπει στην συνέχεια να υποβάλλεται σε μοριακό ή rapid test κορωνοϊού σε δημόσια δομή υγείας για να επιβεβαιωθεί η ορθότητα του αποτελέσματος.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Υπενθυμίζεται πως τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Χωρίς προβλήματα στην Κ. Μακεδονία

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία Θωμά Μπαχαράκη, λειτούργησαν και πάλι από σήμερα, Δευτέρα, 2308 σχολικές μονάδες σε όλη την περιοχή, όπου φοιτούν 255.000 μαθητές με περίπου 37.000 εκπαιδευτικούς.

   «Δεν είχαμε προβλήματα όπως ενημερωθήκαμε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Η μέρα κύλησε όπως όλες οι άλλες. Δεν γίνεται δεκτός μαθητής χωρίς self test, αλλά δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Ως Περιφερειακή Διεύθυνση δώσαμε την οδηγία προς τα σχολεία να γίνονται δεκτοί οι μαθητές με χειρόγραφη βεβαίωση καθώς είχε υπερφορτωθεί η πλατφόρμα το βράδυ της Κυριακής και αρκετοί γονείς δεν μπόρεσαν να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαχαράκης.

  Πρόσθεσε, επίσης, πως οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων επέστρεψαν με χαμόγελα στα σχολεία, καθώς είδαν και πάλι τους φίλους, τους συμμαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές του. Σημείωσε δε, πως «υπάρχουν κενά στην αφομοίωση της ύλης, όμως υπάρχουν κενά και στην ψυχοσωματική κατάσταση των παιδιών και η επιστροφή στις αίθουσες θα επιδράσει σημαντικά στην ψυχολογία τους».

*φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας