Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο Νοσοκομείο με θρόμβωση μητέρα 3 παιδιών μετά από εμβόλιο AstraZeneca

embolio-astrazeneca

Οι οικείοι της υποστηρίζουν ότι οι γιατροί αποδίδουν την περιπέτεια της γυναίκας στο εμβόλιο, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημες διευκρινίσεις για το θέμα

Μια γυναίκα, 47 ετών, νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ έχοντας κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca στις 3 του μήνα, με την οικογένειά της να υποστηρίζει ότι όλα ξεκίνησαν από τότε.

Η 47χρονη μητέρα, τριών παιδιών, εμβολιάστηκε πριν από 15 ημέρες και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Creta24, εμφάνισε συμπτώματα θρομβοπενίας. Πρόκειται μια αυτοάνοση επιπλοκή και αφορά στην διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σχεδόν αμέσως ανέβασε πυρετό και άρχισε να έχει ενοχλήσεις στα άκρα. Την επόμενη ημέρα και καθώς ο πονοκέφαλος επιδεινωνόταν, απευθύνθηκε στον αγροτικό γιατρό της περιοχής. Ο τελευταίος την έστειλε ως επείγουσα περίπτωση στο κοντινότερο νοσοκομείο, αυτό του Αγίου Νικολάου.

Από εκεί, αφού της έγινε εισαγωγή, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό στο Ηράκλειο. 
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, στο ΠΑΓΝΗ, αφού της έγινε αξονική τομογραφία, δόθηκε εξιτήριο στην 47χρονη με την οδηγία να κάνει η ίδια μια μαγνητική.

Όπως αναφέρουν συγγενείς της, στο cretalive.gr, τα συμπτώματα επέμεναν και στις 12 Μαΐου, η 47χρονη σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο και εφημέρευε. Εκεί της έγινε μαγνητική που έδειξε τη θρόμβωση.

Λόγω της κατάστασή της κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται, στην Νευροχειρουργική. Οι οικείοι της υποστηρίζουν ότι οι γιατροί αποδίδουν την περιπέτεια της γυναίκας στο εμβόλιο, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημες διευκρινίσεις για το θέμα.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχει ξεκινήσει έρευνα στο ΠΑΓΝΗ για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η περίπτωση της από την πρώτη στιγμή που έφτασε εκεί.

Παράλληλα το νοσοκομείο Βενιζέλειο νοσηλεύεται μια 44χρονη γυναίκα η οποία είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Επτά μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική κλινική.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Βενιζελείου κ. Λυδάκη «η γυναίκα εισήχθη την Τετάρτη 12 Μαΐου και είχε ελαφρά συμπτώματα γενικής φύσεως. Υπεβλήθη σε εργαστηριακό έλεγχο όπου διαπιστώθηκε διαταραχή πηκτικότητας που ταιριάζει με το σύνδρομο που περιγράφεται μετά τον εμβολιασμό, ωστόσο δεν έχει εμφανίσει καμία επιπλοκή. .Παρακολουθείται για να αποκλειστούν άλλα νοσήματα. Ίσως μετά να καταλήξουμε ότι υπάρχει αιτιολογική συσχέτιση με το εμβόλιο .Είναι ένα νέο σύνδρομο και δεν γνωρίζουμε πως εξελίσσεται».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, η υπόθεση της 44χρονης. μητέρας τριών παιδιών, διερευνάται και μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν συσχετίσει με βεβαιότητα το περιστατικό με το εμβόλιο, καθώς οι εξετάσεις συνεχίζονται, όπως και η παρακολούθηση της υγείας της.

Ο σύζυγος της 44χρονης μίλησε στο neakriti.gr και αναφέρθηκε στην περιπέτεια της 44χρονης, η οποία ξεκίνησε μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της στις 6 Μαΐου. «Η γυναίκα μου λοιπόν μια εβδομάδα μετά και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη, ήταν σε άσχημη κατάσταση, με έντονη θολούρα στα μάτια, πονοκέφαλο και πίεση στο κεφάλι. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε υποψία γιατί τα συμπτώματα αναφέρονται από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρείας ως επακόλουθα του εμβολιασμού. Επισκεφθήκαμε το Βενιζέλειο, αναφέραμε τα συμπτώματα και πλέον μέχρι σήμερα παραμένει νοσηλευόμενη στην Αιματολογική Κλινική και γνωρίζουμε, σύμφωνα και με τους γιατρούς ότι πρόκειται για θρομβοπενία και έχει καταθέτει κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ», ανέφερε.

«Η γυναίκα μου είναι σήμερα σε αρκετά καλή κατάσταση και δέχεται ισχυρή θεραπεία. Οι γιατροί που είναι από την πρώτη στιγμή από πάνω της, δεν την έχουν αφήσει λεπτό από τα μάτια τους, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, έχοντας μου αναφέρει ότι παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας της , αλλά ωστόσο δεν μπορούν προς το παρόν να εγγυηθούν για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας της», συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ