Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά Κορινθία: Νέα ειδοποίηση του 112 - Η σύσταση προς κατοίκους

Για απομάκρυνση από τα σπίτια τους

Σύσταση προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα, απευθύνει η Πολιτική Προστασία.

Συγκεκριμένα, σε νέο μήνυμα που εστάλη μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από χθες στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πρόγνωση για τους ανέμους

Καπνοί από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας, κάλυψαν τον Αττικό ουρανό τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 20/05. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται εικόνες που κατέγραψε η κάμερα καιρού στο Λόφο του Αστεροσκοπείου Πεντέλης. Η κάμερα "κοιτάζει" προς τα Νοτιοδυτικά και την πόλη της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 20/05, με τις μέγιστες εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 80 km/h, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη ανέμων που ακολουθεί. Εξασθένηση των ανέμων εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 21/05.

*φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

exodos-pasha
Κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα: Γεμάτα τα πλοία, αυξημένη κίνηση στους δρόμους
Αυξημένη η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο, με τα υπεραστικά λεωφορεία να έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια
Κορυφώνεται η έξοδος του Πάσχα: Γεμάτα τα πλοία, αυξημένη κίνηση στους δρόμους