Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φουρθιώτης: Απαιτεί ειδική δίαιτα μέσα στη φυλακή - Πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό

Οι γιατροί στο Δρομοκαΐτειο αποφάσισαν πως δε χρήζει νοσηλείας

Τρόπους για να βρεθεί εκτός Κορυδαλλού ψάχνει πλέον ο Μένιος Φουρθιώτης που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων έξω από το σπίτι του, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο. Αυτή τη φορά ο τηλεπαρουσιαστής στην προσπάθειά του να βρεθεί εκτός φυλακών, ζήτησε να μεταφερθεί για νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο Φουρθιώτης μεταφέρθηκε με δική του πρωτοβουλία- συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών- το πρωί της Κυριακή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ζητώντας ψυχιατρική εκτίμηση και υποστηρίζοντας πως χρήζει νοσηλείας. Οι γιατροί σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο αφού εξέτασαν τον τηλεπαρουσιαστή, αποφάνθηκαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας.

Έτσι ο προφυλακισμένος Φουρθιώτης επέστρεψε στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού, αποτυγχάνοντας να βρεθεί εκτός του σωφρονιστικού ιδρύματος έστω και για λίγο.

Πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αποκάλυψε πως ο κρατούμενος πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό, ενώ από τις πρώτες κιόλας στιγμές της κράτησής του είχε ζητήσει ειδική διατροφή επικαλούμενος λόγους υγείας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γάλα αμυγδάλου και άλλα τρόφιμα που θεωρούνται "πολυτελείας" στις φυλακές.

Ο ίδιος κρατείται στην πτέρυγα 6 των φυλακών Κορυδαλλού. Στο κελί μαζί του είναι άλλοι 4 κρατούμενοι που θεωρούνται "χαμηλής επικινδυνότητας".

Ο Φουρθιώτης βρίσκεται στη φυλακή από τις 2 Μαΐου καθώς κατηγορείται για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα μετά τα πυρά που δέχθηκαν αστυνομικοί στη Νέα Ερυθραία και την επίθεση στο σπίτι του, η οποία εικάζεται ότι ήταν σκηνοθετημένη από τον ίδιο.

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα οδηγήθηκαν στη φυλακή με το σκεπτικό ότι σε βάρος τους προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής. Τόσο για τον παρουσιαστή όσο και για τους δύο άλλους άνδρες, που βαρύνονται επιπλέον και για τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε αναφέρει πως αν αφεθούν ελεύθεροι "θα διαπράξουν νέα κακουργήματα ή πλημμελήματα".

Πηγή: thetoc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ