Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέα μεγάλη φωτιά στην Κορινθία - Απειλούνται σπίτια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα και στο χωριό Βίτωλη του δήμου Μακρακώμης

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας και ειδικότερα δίπλα από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Επιδαύρου.

Η φωτιά ξέσπασε στις 18.15 το απόγευμα της Παρασκευής και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική,  η φωτιά απειλεί άμεσα τα σπίτια στην περιοχή και ζητήθηκε από τους κατοίκους να τα εκκενώσουν προληπτικά. 

Στο σημείο πνέουν μέτριοι άνεμοι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, η Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου έκλεισε και για τα δύο ρεύματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή.Φωτιά απειλεί σπίτια στη Μακρακώμη - Διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα και στο χωριό Βίτωλη του δήμου Μακρακώμης.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (28/5) όταν τρακτέρ φορτωμένο με μπάλες ζωοτροφών στην πλατφόρμα, πήρε φωτιά χωρίς να το συνειδητοποιήσει εγκαίρως ο οδηγός του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τη διασταύρωση της Παλαιοβράχας και μέχρι 100 μέτρα πριν τη Βίτωλη, να σκορπάει φλόγες στο πρανές που γρήγορα μεταδόθηκε σε ελιές και σε παρακείμενη δασική έκταση.

Όπως μεταδίδει το LamiaReport, η φωτιά είναι κοντά στις πρώτες κατοικίες του χωριού ωστόσο η Πυροσβετική υπηρεσία αναφέρει ότι δεν απειλούνται. 

Επενέβησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μέσα του δήμου Μακρακώμης, ενώ η Αστυνομία σταμάτησε την κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου στο ύψος του χωριού.

Συγκεκριμένα για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και δύο τμήματα πεζοπόρου.   Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχεραίνει το δύσβατο έδαφος στην περιοχή.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί