Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εισαγγελέας για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών από καθηγητή στο ΕΚΠΑ

Εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσαν οι καταγγελίες για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Η κα. Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

O καθηγητής μιλώντας την Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου υποστήριξε ότι δεν έχει γνώση της έκτασης των καταγγελιών και ενώ είχε προηγηθεί η απόφαση της Συγκλήτου.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να απαντήσω σε φήμες, στέκομαι υπομονετικός μέχρι να μάθω γιατί κατηγορούμαι», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω το κατηγορητήριο ούτε το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης». «Στη μία το μεσημέρι παρέλαβα την απόφαση της Συγκλήτου να απέχω από τα καθήκοντα μου», ανέφερε ακόμη ο καθηγητής.

Πηγή: enikos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη