Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι «χτύπησαν» την Κοζάνη (VIDEO)

Έντονα καιρικά φαινόμενα στην πόλη της Κοζάνης

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε σήμερα το μεσημέρι την Κοζάνη. 

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού έκανε λόγο για ισχυρές και καταιγίδες και χαλαζόπτωση, με την περιοχή της Κοζάνης να πλήττεται από ισχυρής έντασης καιρικά φαινόμενα.

Ενδεικτικά είναι τα video που αναρτήθηκαν από το kozanimedia:

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα Δευτέρα (07-06-2021) το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα, αύριο Τρίτη (08-06-2021) στην κεντρική και τη βόρεια χώρα και την Τετάρτη (09-06-2021) σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Σήμερα Δευτέρα (07-06-2021) στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

2. Αύριο Τρίτη (08-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

2. Μεθαύριο Τετάρτη (09-06-2021) τις μεσημβρινές και απογευμάτινες ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr) αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί έως 3 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να έχουν ενδεχομένως χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ