Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ετοίμαζε απόδραση από τις φυλακές Νιγρίτας - Έκοψε κάγκελο με λίμα

Για την απόπειρα ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας του σωφρονιστικού καταστήματος και η Αστυνομία, ενώ διενεργείται και πειθαρχικός έλεγχος

Να αποδράσει από τις φυλακές Νιγρίτας σκόπευε ένας κρατούμενος που έχει καταδικαστεί για ληστεία και πριόνισε με λίμα ένα από τα κάγκελα της πτέρυγας όπου κρατείται. Όμως, το κομμένο κάγκελο εντοπίστηκε στο κελί του από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα και βρέθηκε η λίμα με την οποία είχε κόψει το κάγκελο, χωρίς ωστόσο ο επίδοξος δραπέτης να εξηγήσει πώς βρέθηκε στα χέρια του. Για την απόπειρά του ενημερώθηκαν ο εισαγγελέας του σωφρονιστικού καταστήματος και η Αστυνομία, ενώ διενεργείται και πειθαρχικός έλεγχος.

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, η προσπάθεια απόδρασης θα κατέληγε σε αποτυχία αφού, σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς, ακόμη κι αν ο κρατούμενος κατάφερνε και να βγει από το κελί, θα έφτανε στον προαύλιο χώρο ή το πολύ ως τη νεκρή ζώνη. Αν περνούσε και από εκεί, θα έφτανε στην εξωτερική περίμετρο που φρουρείται όλο το 24ωρο.

Δραπέτευσε στην Κω και τον έπιασαν στην Κάλυμνο

Κατά 37 ημέρες είχε παραβιάσει την τριήμερη τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί στις 5 Μαΐου από το Κατάστημα Κράτησης της Κω ένας 38χρονος αλλοδαπός έγκλειστος, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί δραπέτης. Πάντως, οι μέρες ελευθερίας του τελείωσαν το πρωί του Σαββάτου, όταν συνελήφθη στην Κάλυμνο από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και επέστρεψε στο κελί του.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ