Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ, 24ωρη απεργία από ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Nέα απεργία και από τα ναυτεργατικά σωματεία

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να στηρίξει την κινητοποίηση που εξήγγειλε το ΕΚΑ για τις 16/6, παράλληλα με την 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου, των ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Ναυτεργατών, για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, για να καθορίσει την περαιτέρω δράση της Συνομοσπονδίας σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ, εμμένοντας στις ουσιαστικές διαφωνίες της με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της 11/6/2021 για στάση εργασίας από 13:00 έως 17:00 την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο στις 4.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καθώς και τις πρωτοβουλίες των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

«Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει -και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει- την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που, εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις-αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των νομαρχιακών τμημάτων, μετατρέπει τη στάση εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Τα ναυτεργατικά σωματεία

Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου  και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις  24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»