Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συναγερμός για δεκάδες ύποπτα κρούσματα σε πλοίο από την Ίο προς Ραφήνα (ΦΩΤΟ)

Δεκάδες νεαροί μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και τους έγινε έλεγχος με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι της Ραφήνας χθες Τετάρτη το βράδυ μετά από πληροφορίες ότι στο πλοίο Super Express, το οποίο προερχόταν από την Ιο, επιβαίνουν δεκάδες ύποπτα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμιού, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε το περιστατικό. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουρνούς, είπε ότι έγιναν τεστ στους νεαρούς που επέστρεψαν στη Ραφήνα από την Ίο. «Δεν γνωρίζω αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο μεγαλύτερος αριθμός από αυτούς να νοσούν. Έγιναν συστάσεις να παραμείνουν για 14 μέρες στις οικίες τους», σημείωσε. Στο πλοίο έγινε απολύμανση.

Το βράδυ της Τετάρτης, το Super Express κατέπλευσε στις 20.30 στο λιμάνι της Ραφήνας. Το δρομολόγιο αυτό όμως δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Με αυτό ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα- πολύ νεαρής ηλικίας- ύποπτα κρούσματα Covid-19. Οι 30 περίπου από αυτούς ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ίο για ολιγοήμερες διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στο rpn.gr οι ίδιοι, ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

Κάποιοι λοιπόν αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορωνοϊό και έμειναν στην Ίο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Όλοι οι υπόλοιποι γύρισαν το βράδυ στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέγθησαν με test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Ανά δεκάδες έβγαιναν από το πλοίο, και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ με ειδικές στολές στο σημείο προκειμένου να κάνουν το τεστ. Επί ποδός ήταν το Λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά. Πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, γεμάτοι αγωνία για τα παιδιά τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αμέσως μετά θα γίνει πλήρης απολύμανση του πλοίου.

ploio_rafina_krousmata_1.jpg
ploio_rafina_krousmata_2.jpg
ploio_rafina_krousmata_4.jpg
ploio_rafina_krousmata_3.jpg

Πηγή: skai.gr - rpn.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ