Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ικανοποίηση στην Ανατολική Μακεδονία για το άνοιγμα του σταθμού Εξοχής

Επαναλειτουργεί σε 24ωρη βάση, με τη διέλευση πολιτών και ΙΧ, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων

Απόλυτα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι φορείς της ανατολικής Μακεδονίας μετά την επαναλειτουργία σε 24ωρη βάση του συνοριακού σταθμού Εξοχής στη Δράμα, με τη διέλευση πολιτών και ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέτρων προστασίας, για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Από τον μεθοριακό σταθμό, όλο το διάστημα της πανδημίας και της επιβολής των περιοριστικών μέτρων, επιτρεπόταν η διέλευση μόνο φορτηγών αυτοκινήτων και μόνο για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

«Με κατάλληλες και συντονισμένες ενέργειες αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που προκύπτουν από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η οικονομική ζωή και η υγειονομική κρίση να επιφέρει τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τους πολίτες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής μας», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ικανοποιημένος για το γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα των τοπικών φορέων για την επαναλειτουργία του συνοριακού σταθμού της Εξοχής, που διαθέτει μάλιστα όλες τις απαιτούμενες κτιριακές υποδομές, εμφανίστηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, επισημαίνοντας ότι «μόνο το 2019 υπήρχαν περίπου 231.000 οδικές αφίξεις από τον εν λόγω μεθοριακό σταθμό».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι η εισροή επισκεπτών και τουριστών από τη γειτονική χώρα έχει τεράστιο οικονομικό όφελος για την Π.Ε. Καβάλας, καθώς ο οδικός τουρισμός συνεισφέρει σε ποσοστό πάνω από το 20% στο τοπικό ΑΕΠ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης